Juhász Roland a zárt kapus visszavonulással barátkozik

Lehetséges duplázásról is beszélt.

Forrás: molfehervarfc.hu

Hétfőn, speciális egészségügyi protokoll mellett, újra megkezdték az edzéseket a Videoton labdarúgói. Juhász Roland elmondta a molfehervarfc.hu-nak, hogy rendkívül jó érzés volt számára újra csoportos edzésen részt venni, de sok dolog megváltozott. Például nem az öltözőben találkozik a társaival, hanem már mindenki átöltözve érkeznek meg a focisták a tréningre.

Szerencsésnek tartja Magyarországot, olyan szempontból, hogy újraindulhat a bajnokság, mert sok országban nincs erre lehetőség. Mint elmondta, nézők nélkül teljesen más lesz játszani, mint amihez hozzászoktak. Azonban bízik benne a magyar válogatott focista, hogy a tv-ben majd sok szurkoló fogja nyomon követni a meccseket.

Arra a kérdésre, hogy megbarátkozott-e már azzal a gondolattal, hogy a pályafutását egy zárt kapus meccsen lesz kénytelen befejezni, így válaszolt:

 

,,Sajnos sokáig arra is jó esély volt, hogy karrierem utolsó mérkőzésén már túl is vagyok, hiszen ha olyan döntést hoztak volna, hogy nem folytatódhat a bajnokság, akkor a Puskás Akadémia elleni meccsem lett volna az utolsó, amelyet ráadásul sérülés miatt nem is tudtam végigjátszani. Fogalmazzunk úgy, hogy most az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír amiatt, hogy rossz lesz úgy lejátszani az utolsó meccsemet, hogy nem lesznek ott a szurkolók, nem tudok tőlük a pályán elköszönni. Ugyanakkor, ha Isten is úgy akarja, akkor lehetőségem lesz arra, hogy az utolsó tétmérkőzésem ne egy olyan bajnoki legyen, amin nem tudtam a pályán maradni."

 

Úgy gondolja, hogy fizikálisan rendben van a csapat, mert napi szinten edzettek a leállás alatt is. Eddig úgy számolt, hogy 3 hétre lesz szükség ahhoz, hogy megfelelő formába tudjanak kerülni, ám mivel egy teljesen új helyzetről van szó, így senki nem tudhat semmi biztosat. Juhász véleménye szerint az fog nyertesen kijönni ebből a helyzetből, aki jobban tud majd alkalmazkodni a körülményekhez.

Végezetül elmondta a véleményét arról is, hogy van-e esélye arra, hogy duplázással tudja befejezni a pályafutását:

 

,,Egy ilyen időszak után nem lehet egyetlen csapatról sem biztosan tudni, hogy milyen állapotban lesz. Rendkívül speciális helyzet előtt állunk, szerintem megvan arra az esély, hogy az utolsó fordulóig kiélezett lesz a csata a bajnoki aranyéremért. Nyilván nagyon örülnék, ha az általad felvázolt duplázás összejönne, de ez a mostani helyzet tényleg annyira példa nélküli, hogy nagyon nehéz bármit is jósolni az esélyekkel kapcsolatban. Az biztos, hogy mi mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el a szezon hátralévő részében."

Legfrissebb híreink