Jótékonysági meccs: Dzsudzsák villanásával nyert a Loki

Elköszöntek a magyar válogatott védőtől.

Forrás: dvsc.hu

Az NB I rajtjára készülő DVSC vasárnap jótékonysági mérkőzésen látta vendégül az ukrán élvonalban érdekelt Veres Rivne csapatát. A találkozó egyetlen gólt hozott, ezt Dzsudzsák Balázs szerezte.

Íme a Loki beszámolója:

"A futballista gyerekek jövőjéért jótékonysági felkészülési találkozót rendezett a DVSC vasárnap a Nagyerdei Stadionban. A Loki ellenfele az ukrán első osztályú Veres Rivne volt. A DVSC fontos kezdeményezését szurkolóink is támogathatták pénzadománnyal a mérkőzésen a stadionban. Az egész összeget jótékonysági célra fordítják, mégpedig egy rangos és nagyszerű utánpótlás-bajnokságra. A Veres Junior Cup egy gyermek labdarúgótorna sorozat U-9-esek, U-10-esek és U-11-esek számára, amelyet az NK Veres Rivne szervez és rendez az ukrajnai Rivne városában. 

A DVSC pénzadománnyal, sport- és higiéniai szerekkel, illetve az adománygyűjtéssel is támogatta a nemes ügyet, a mérkőzés előtt az ezt jelképező csekket Hayk Hovakimyan klubigazgató adta át az ukrán klub képviselőjének. Szerhij Kovalnak.

A találkozó – melyről Bódi Ádám és David Babunski sérülés miatt hiányzott – kifejezetten jó iramban kezdődött, az elején inkább a Loki játszott fölényben, bár a 7. percben az első védést Gróf Dávid mutatta be. A 9. minutumban Kundrák Norbert veszélyeztetett egy 19 méterről eleresztett lövéssel (a labda fölé szállt), majd nem sokkal később Ferenczi János lőtt nem sokkal a kapu mellé.

Az első játékrész közepén a Veres Rivne megmutatta, hogy jó csapat, többször is szép támadást vezetett, ám a 23. percben Szécsi Márk lövésénél mégis az ukrán kapusnak volt szüksége bravúrra.

A következő lehetőségből sem lett gól, a 34. percben Dorian Babunski 8 méteres fejesét követően a játékszer nem sokkal kerülte el a hálót. Nem úgy a 39. percben! Dzsudzsák Balázs jobbról, mintegy 24 méterről végzett el szabadrúgást, és parádés mozdulattal lőtte ki a bal felsőt (1-0). A szünetre tehát debreceni előnynél vonultak a csapatok a helyenként kifejezetten kemény első 45 perc után.

A második félidő kezdete előtt a DVSC Makray Balázs cégvezető, a játékostársak és a szurkolók által hivatalosan is elbúcsúztatta a pályafutását a DEAC-ban folytató Korhut Mihályt, aki 281 tétmérkőzésen viselte a Loki mezét, és többek között háromszor nyert bajnokságot és kupát a csapattal.

A megható pillanatok után inkább a Loki uralta a meccset, több jó hazai megoldást is láthattak a szurkolók. A mérkőzés utolsó harmadára beállt Bárány Donát, majd később Kusnyír Erik és Major Sámuel, illetve Georgiosz Neofytidisz, Saná Gomes, Poór Patrik és Sós Bence is. A végén egy szóló után Sylvain Deslandes is majdnem betalált, de a végeredmény végül már nem változott, a DVSC győzött, és tovább készül a jövő vasárnapi, kisvárdai bajnoki rajtra."

Jótékonysági felkészülési mérkőzés.
DVSC-Veres Rivne (ukrán) 1-0 (1-0).
Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Vezette:
Nazsa.
DVSC: Gróf – Baranyai, Romancsuk, Deslandes, Manrique – Baráth P., Dzsudzsák – Ferenczi, Szécsi, Kundrák – Dorian Babunski. Cserepad: Balbarau, Neofytidisz, Dreskovic, Bárány, Saná, Sós, Poór, Kusnyír, Lagator, Bévárdi, Varga J., Major, Charleston. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Veres Rivne: Kogut – Y. Pasics, Vovcsenko, Mirosnyik, Sz. Sesztakov, Kurko, Kucserov, G. Pasics, Gecsev, Daknovszkij, Szergijcsuk. Cserepad: Kvasnyi, Gagun, Guk, Sz. Saraj, V. Saraj, Gajducsik, Korkodim, Kliotcs, Juscsicsin, Savonko, Danilijuk, M. Sesztakov. Vezetőedző: Jurij Virt.
Gól: Dzsudzsák (39.).

Legfrissebb híreink