Jót beszélgetett Marco Rossival a KRC Genk 500 ezer eurót érő magyar tehetsége

Az átigazolási terveiről is megkérdezték.

Forrás:

A Gera Zoltán vezette U21-es labdarúgó-válogatott júniusban csoportja negyedik helyén zárta a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjét, így nem kvalifikált a jövő évi tornára, melynek Románia és Georgia ad majd otthont.

A magyar csapat San Marino és Lettország ellen hazai pályán és idegenben is hozta a kötelezőt, a lengyelek ellen mindkét meccsben is benne volt a győzelem lehetősége, végül egy-egy pont lett a vége, az Izrael és a címvédő Németország elleni vereségekkel azonban már ősszel messze került a kvalifikációs reményektől. A magyar együttes végül 50%-os mérleggel, 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel a B csoport negyedik helyén végzett.

Németh Anrás, a KRC Genk 19 éves támadója a selejtező tíz mérkőzéséből nyolcon lépett pályára, hét gólt szerzett, három összecsapást is duplával zárt. Az Eb-selejtező teljes mezőnyében csupán egy játékos, a Benfica 21 éves portugál csatára, Goncalo Ramos szerzett nála több (12) találatot.

Emlékezetes a lengyelek elleni hazai mérkőzésen a 95. percben szerzett egyenlítő gólja, ahogy San Marino ellen 14 percen belül duplázott, a Lengyelországban vezetést jelentő találata, vagy a sorozatot záró, lettek elleni összecsapáson panenkázva értékesített büntetője.

Németh András: Tisztelem Marco Rossi döntését, csak tőlem függ, mikor leszek válogatott

Németh András, a KRC Genk 19 éves magyar csatára a 2021/22-es szezonban szó szerint berúgta magát a köztudatba: tavasszal gólokkal mutatkozott be a belga élvonalban, az U21-es Európa-bajnokság selejtezőjében nyolc mérkőzésen szerzett hét találatával pedig a sorozat legeredményesebb játékosainak egyike volt.

A játékossal az m4sport.hu készített igen részletes interjút, ebből idézünk két témakört:

NAGYVÁLOGATOTT

"Miért nem kaptad meg a lehetőséget most júniusban a Nemzetek Ligájában?
Ennek fő oka, hogy nem játszom rendszeresen klubszinten az első csapatnál, ami alapfeltétele, hogy egyáltalán szóba kerüljön a nevem. Amíg ez nem teljesül, nem is számítok meghívásra a nagyválogatotthoz, teljes mértékben megértem a szövetségi kapitány döntését.

Beszélgettél erről személyesen Marco Rossival?
Igen, beszéltem vele, a mostani és az előző válogatott felkészülések során is. Ezek a megbeszélések mindig motiválnak. Többek között bátorított, tegyek meg mindent azért, hogy elegendő játéklehetőséghez jussak a Genkben. Bízom benne, a következő szezonban ez meg is fog történni, kiemelten fontosnak tartom, hogy klubszinten meccseket játsszak, akkor automatikusan jönni fog a többi is.”

ÁTIGAZOLÁS

„Nem tudok olyan dologról nyilatkozni, ami nincs papírra írva. Minden attól függ, milyen lehetőségeket biztosít a klub, milyen teljesítményt nyújtok, mit teszek le az asztalra” – jelentette ki.

Azt azért elismerte, a következő átigazolási szezonban számít konkrét megkeresésekre és azt is pontosan vázolta, milyen környezetben lépne magasabb lépcsőfokra.

„Van érdeklődés, ha jól tudom, több csapat is folyamatosan figyeli a játékomat. Amennyiben váltani fogok, mindenképpen olyan klubot választanék, ahol tovább fejlődhetek, lehetőség van fiatal játékosoknak a rendszeres szereplésre, elfogadják, hogy kezdőként követ el hibákat az ember. Olyan lehetőség érdekelne, ahol megmutathatom a tehetségemet, illetve ahol a klub és az edző is maximálisan hisz bennem és abban, jó játékos leszek a jövőben.”

Szerződése 2023 nyaráig, tehát a következő szezon végéig szól, az értékét a Transfermarkt már most 500 ezer euróra taksálja.

Legfrissebb híreink