Jön a Fradi-Újpest: lehet, hogy előre aláírnák - REAKCIÓK

Ha nem válik valósággá a reménysugár...

Forrás:

Jövő héten Derbi, ezért az Újpestnek mindenképpen hitet kellett adnia az évek óta több szempont miatt is kissé csalódott, reményét kissé elveszítő szurkolótáborának.

A lila-fehérek megtették kötelességüket, legyőzték a tavalyi bajnokság meglepetéscsapatának számító Mezőkövesdet 1-0-ra, még ha nem is túl látványos mérkőzésen.

Abban viszont biztosak vagyunk, hogy a lila-fehérek összes fanatikusa elfogadná, hogy a következő fordulóban a Groupama Arénában, akármilyen játékkal is, de szintén 1-0-ra nyerne kedvenc csapatunk.

Sőt, talán a legtöbben ezt előre alá is írnák.

A győzelem mellett az is fontos volt a liláknak, hogy a matyóföldiek elleni meccsen megszerezte az első NB I-es gólját a nyáron igazolt, elefántcsontparti válogatott támadó, Junior Tallo, aki eddig a Kisvárda ellen 25, a Honvéd ellen 90, a MOL Fehérvár FC ellen 75 percet volt a pályán.

Predrag Rogan vezetőedző így értékelte a találkozót:

„Nagyon szükségünk volt erre a mai győzelemre, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy az eddigi két otthoni találkozónkon először a Budafok ellen tudtunk egy 1-1-es döntetlent elérni, aztán vereséggel zártunk, nem beszélve a legutóbbi MOL Fehérvár elleni brutális összeomlásról. Úgyhogy a mai győzelem egy mentális siker a játékosaim számára. A nehéz körülmények ellenére megpróbáltuk magunk mögött hagyni az elvesztett összecsapásokat, és csak előre tekinteni, nem gondolni másra csak a soron következő mérkőzésre. Annak ellenére, hogy futballistáimnak különböző problémákkal kell megküzdeniük, és ezek a gondok most már meccsről meccsre üldöznek bennünket, megpróbálunk ezekből a negatív dolgokból erőt, energiát meríteni. A fejekben kellett rendet rakni, aztán tudtunk csak rátérni a fizikális felkészülésre. Lehetett látni, hogy türelmesen játszottak, kivárták a megfelelő alkalmakat, gólhelyzeteket alakítottak ki. Csak egyszer tudtunk betalálni sajnos, a többi lehetőség kimaradt, de kontrolláltuk mérkőzést. Úgy érzem, hogy a mai bajnokit megérdemelten nyertük meg."

Negyedik lett az előző bajnokságban, sőt, látványos, közönségszórakoztató játékával több drukker szívébe is belopta magát a Mezőkövesd. Ám a tavaszi leállás óta finoman fogalmazva sem repeszt úgy Kuttor Attila csapata, mint előtte.

Sőt, ha a Honvéd ma megveri a Vidit, akkor a Kövesd az utolsó előtti, kieső helyre csúszik vissza, annak ellenére, hogy az elmaradt meccsek miatt eléggé kesze-kusza a tabella.

Viszont mindenképpen figyelmeztető jelnek kell lennie a tendenciának.

Kuttor Attila így értékelt a tegnapi, 1-0-s zakó után:

„Úgy gondolom, hogy mezőnyben két egyenrangú csapat játszott, de a kapu előtt hiányzott az a kis plusz a játékunkból, ami a győzelem megszerzéséhez szükséges. Voltak hibák a játékunkban, de véleményem szerint mezőnyben nem futballoztunk rosszul, ugyanakkor a támadó harmadban nem sikerültek azok a passzok, amiket szerettünk volna kivitelezni. Úgy gondolom, hogy fel lehetett ismerni a játékunkat, nagyon bízom benne, hogy a kapuk előtt minél hamarabb eredményesek leszünk.”

Utóbbi reménysugár valósággá válására mindenképpen szüksége van a Kövesdnek!

ELŐZMÉNYEK

Újpest-Mezőkövesd 1-0 (0-0)

Zsinórban két vereség után utazott a Mezőkövesd az Újpesthez. A lila-fehérek a válogatott szünet előtt 5-1-es vereséget szenvedtek a Vidi otthonában, így őket is fűthette a bizonyítási vágy. A hazaiaknál nem lépett pályára Simon Krisztián, aki ebben a szezonban már öt gólt szerzett. Simon hiányát is elbírta a fővárosi csapat, amely 1-0-s győzelmet aratott. Predrag Rogan alakulata jelenleg 10 ponttal rendelkezik, míg Kuttor Attila tanítványai hét meccsen hét pontot szereztek. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TALLO

A 28 esztendős elefántcsontparti válogatott labdarúgó a győztes góljával abszolút rászolgált erre a címre. Érdekesség, hogy a légiós először köszönt be az NB I-ben. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ÚJPEST GÓLJA

Sokáig nem lehetett azt állítani, hogy rengeteg helyzet adódott volna a két gárda előtt, így egy ilyen meccsen mindig döntő, hogy ki szerzi az első gólt. Nos, ez az Újpestnek sikerült, és a végén kiderült, hogy ez három pontot eredményez.

A GÓL TÖRTÉNETE:

60. perc: Antonov végzett el egy szögletet, a labda megtalálta Tallót, akinek a fejese a hosszúban kötött ki (1-0).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A nyolcadik fordulóban az Újpest a Fradihoz utazik szombaton, míg a Mezőkövesd a MOL Fehérvárt fogadja egy nappal később. 

JEGYZŐKÖNYV: 

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.:
Erdős
gólszerző: Junior Tallo (60.)
sárga lap: Mitrovic (80.), Junior Tallo (81.), illetve Karnyicki (28.), Cseri (43.), Jagodics (82.)
Újpest: Pajovic - Pauljevic, Risztevszki, Máté, Antonov - Csongvai, Onovo - Beridze (Stieber Z., 77.), Mitrovic (Baosic, 93.), Perosevic (Bacsa, a szünetben) - Junior Tallo (Szakály P., 88.)
Mezőkövesd: Szappanos - Katanec (Mehszi, 83.), Jagodics M., Karnyicki - Farkas D., Vajda (Borjacsuk, 74.), Berecz, Lakveheliani - Cseri T. - Jurina (Besirovic, 70.), Nagy D. (Vutov, 70.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink