Jön a Barca és a Juve: visszatérhetnek a szurkolók -  RÉSZLETEK

A jövő héttől változás lehet.

Forrás:

Mint ismeretes, az UEFA által szervezett mérkőzéseken nem lehetnek nézők, így sem az eddigi Nemzetek Ligája találkozókon, sem a nemzetközi kupameccseken nem lehettek ott a drukkerek a világjárvány kitörése óta.

Az UEFA viszont éppen a budapesti, Bayern-Sevilla Szuperkupán tesztelte, hogyan lehetne visszaengedni a nézőket a lelátókra, annak ellenére, hogy Magyarországon például lehet meccsekre menni.

Az nb1.hu úgy értesült, hogy az UEFA arról tájékoztatta a klubokat és szövetségeket, hogy a jövő heti válogatott mérkőzésektől kezdve mindegyik, az égisze alatt tartandó találkozón 30%-os kapacitással ismét fogadhatnak nézőket a stadionok, de úgy, hogy vendégszurkolók nem lehetnek ott a találkozókon.

Bizakodva várjuk a további fejleményeket!

FRISSÍTÉS: 19.18

A Standard Liege-Vidi El-selejtezőre kiküldött tudósítónk például az alábbi posztot küldte pár perccel ezelőtt:

 

FRISSÍTÉS: 19.32 AZ MTI JELENTÉSE

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezi, hogy az égisze alá tartozó mérkőzéseken a stadionok legfeljebb harmincszázalékos kihasználtsággal fogadjanak nézőket.

Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros, amely a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev csapatát is vendégül látja majd a BL csoportkörében, nagyjából 7 ezer szurkolót engedhet be a Groupama Arénába.
    
A végső döntést minden esetben az illetékes helyi hatóság mondja ki, vendégszurkolók viszont nem lehetnek egyik arénában sem az UEFA rendelkezései szerint.
    
Az UEFA égisze alatt március közepe óta valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött játszották le a koronavírus-járvány miatt, az egyetlen kivétel a budapesti Puskás Arénában múlt csütörtökön rendezett Bayern München-Sevilla európai Szuperkupa-találkozó volt, melyen éppen azt tesztelték, hogy a nézők milyen körülmények között látogathatják újra a nemzetközi meccseket.

FRISSÍTÉS. 19:55

Legfrissebb híreink