Jogosan játszott-e a Vidiben a Puskás-díjas Zsóri a Kaposvár ellen?

Debreceni példa segíthet értelmezni a helyzetet.

Forrás:

A Kaposvár otthonában nyert 2-0-ra, így megőrizte első helyét a tabellán a MOL Fehérvár FC. A találkozó érdekessége, hogy a 88. percben Futács Márkó helyett Marko Nikolics vezetőedző a Puskás-díjas Zsóri Dánielt küldte a pályára. 

És ez azért érdekes – és ezzel kapcsolatban több szurkoló is megkereste már az nb1.hu-t -, mert a támadó múlt hét vasárnap, a III. Kerületi TVE elleni 2-0-s vereség alkalmával a 41. percben piros lapot kapott. A mérkőzést az NB III Nyugati-csoportjában rendezték meg és ennek még bőven lesz jelentősége.

Zsóri ügyét is tárgyalta egyébként a Fegyelmi Bizottság, a támadó két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Íme, a határozat:

Mint az látható, az MLSZ honlapja az NB III-as mérkőzések között említi a csatárral kapcsolatos döntését is. Bár a szövegben nincs benne pontosan, hogy NB III-as mérkőzésektől tiltották el, minden esetben ahhoz az osztályhoz kell rendelni az eltiltást (vagy bármilyen más határozatot), amelyikhez jelezve van.

Hasonló eset történt szeptember elején is. A hónap harmadik napján az MLSZ az NB III-as ítéletek között sorolta fel, hogy Csősz Richárd, a DVSC II játékosaként 5 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, ám utána szeptember 14-én pályára lépett az Újpest-DVSC (3-2) meccsen az élvonalban.

Zsóri, akkor biztosan nem játszhatott volna (és Csősz sem), ha időre tiltják el vagy akkor, ha a piros lapja és a következő mérkőzés között nincsen fegyelmi határozat, mert a piros lappal automatikusan felfüggesztődik a játékjog.

Ha az ügynek bármilyen folytatása lesz még, arról beszámolunk.

Legfrissebb híreink