Joggal féltek a Matyóföldön, de pótolva lett a legjobbjuk – videók

Egy nap alatt fogott aranyhalat a klubvezetés.

Forrás: Mezőkövesd

Sztefan Drazsics, a Mezőkövesd támadója az előző bajnokság egyik legjobb és legeredményesebb teljesítményét nyújtotta, de nemcsak a matyóföldiek között, hanem az egész élvonalban. Amikor távozott, megijedtek a klub szurkolói, amit jelez, hogy még a klub honlapja is azt írta a távozásáról, hogy derült égből érkezett villámcsapásként a hír, hogy elmegy. A Kövesd-fanok attól féltek, hogy a Csangcsun Jatajhoz igazolt szerbet nem tudja majd pótolni a klubvezetés.

Másnap viszont már bejelentésre került, hogy a Mezőkövesd leigazolt egy grúz támadót, aki gólkirály is volt, igaz, a neve nem volt túl ismerős a hazai közegnek. Azóta viszont már az lett.

Budu Zivzivadze kiváló pedigrével érkezett ám Matyóföldre. Amikor bejelentésre került a szerződtetése, ezt írta róla a klubhonlap: „Zivzivadze kétszer is gólkirályként fejezte be a grúz élvonalbeli bajnokságot. A Torpedo Kutaiszitől érkezik, melynél a jelenlegi idényben 18 mérkőzésen 13 gólt szerzett, összesen 53 meccsen 35 gólt ért el hazája első osztályú bajnokságában.”

A hároméves szerződést aláíró támadó rögtön az első meccsén góllal nyitott a ZTE ellen. Ráadásul, rögtön három pontot ért a találata, mert a Kövesd 1-0-ra nyert az újonc ellen.

A grúz azóta még háromszor volt eredményes: kettőt vágott akkor, amikor Kuttor Attila csapata 2-1-re nyert Kisvárdán, de most hétvégén, a Loki elleni 3-1-es diadal során is eredményes volt. Azzal a góllal lett 2-0, így ismét nagyon fontos gólt szerzett, mert a DVSC nem egyenlített pár perccel később, hanem csak szépített.

Zivzivadze tehát eléggé fontos és győztes gólok szerzője is egyben, a Kövesd eddigi 10 meccséből 9-szer játszott, 8-szor kezdőként (2-szer cserélték le), míg egyszer becserélték.

A Sztefan Drazsics elvesztése miatti szurkolói aggodalmak jogosak voltak, de a klubvezetés hamar, és az eddigi jelek szerint, tartósan oldotta meg a pótlását.  

Legfrissebb híreink