Jobb ajánlatra is várhat a Szpari a Kisvárda új igazolásával kapcsolatban

A pikáns csapatváltás részletei.

Forrás:

Mint tegnap jeleztük, Ötvös Bence, a Nyíregyháza középpályása úgy kerül Kisvárdára, hogy tulajdonképpen marad a Szparinál is. Mégpedig azért, mert a másodosztályú nyírségi klub meghosszabbította a szerződését, az élvonalbeli nyírségi klub meg kölcsönvette fél évre.

Kisvárda: távozó után érkező - NB1.hu

 

Ebből az alkalomból a Kisvárda honlapja készített interjút a játékossal:

„Nehéz döntés volt a klubváltás? Mi áll pontosan a háttérben?
A háttér miatt bizonyult nehéznek, de bennem sok kétség nem volt – válaszolta Ötvös Bence, aki fél évre érkezett kölcsönbe csapatunkhoz Nyíregyházáról. – Nagyon örültem a Kisvárda érdeklődésének, a váltást előrelépésnek érzem a karrieremben, és szeretném bebizonyítani, hogy itt van a helyem.

Itt, vagyis az NB I-ben?
Igen, minden vágyam volt, hogy szintet lépjek, ezért dolgoztam. Most jött el ennek az ideje, nagy bizonyítási vággyal érkezem.

Azért abban van némi pikantéria, hogy megyén belüli a csapatváltás.
Kétségtelenül, de ezt a döntést mindenkinek meg kell értenie. Az, hogy megyén belül váltok klubot, egy dolog, de nem egy osztályban szerepel a két csapat, és ez azért megkönnyítette valamelyest a döntésemet. Azt tartottam szem előtt, hogy végre NB I-ben szerepeljek.

Kisvárda: két év után távozik a légiós - NB1.hu

 

Huszonkét évesen még fiatal játékosnak vagy tekinthető, a lábadban lévő 77 NB II-es meccsel viszont már-már tapasztaltnak. Mit gondolsz, miben lesz más az élvonalban futballozni?
A taktikai képzettség és a gyorsaság terén mindenképpen. Meglátásom szerint nem annyira fizikális a bajnokság, mint az NB II, ahol nagy szerepük van a párharcoknak. A legmagasabb osztályban inkább a játékosságra törekednek a csapatok, és úgy gondolom, nekem ez fekszik majd.

Ez a fél év elég lesz ahhoz, hogy bizonyítsd: az NB I-ben a helyed?
Bizakodó vagyok, szeretném kiharcolni a helyem a csapatban, már ebben a fél évben is. Az esélyt akkor kell megragadni, amikor arra lehetőség nyílik, márpedig nekem erre most jött el az idő.”

Annyit még hozzátennénk, hogy a Kisvárda tegnapi bejelentésében volt egy fontos kitétel, ami elgondolkoztató. A közleményükben ugyanis azt írták a várdaiak, hogy Ötvös egyelőre fél évre kerül hozzájuk kölcsönbe.

Azaz, a Kisvárda hajlandó a további együttműködésre a játékossal, ám ehhez nyilván olyan teljesítményt kell nyújtani, illetve a Szpari vezetőivel is megállapodásra kell majd jutni az esetleges eladásáról vagy további kölcsönadásáról.

A Szparinak nyilván érdeke, hogy jól teljesítsen Ötvös, mert adott esetben másik, jobb ajánlatot tévő klubnak is eladhatja, ha jól teljesít.

Legfrissebb híreink