Jó hírt kaptak a DVTK partnerklubjai

Hivatalos bejelentés.

Forrás: dvtk.eu

ÍME, A DVTK HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,B-szintű tehetségközpontként működhet tovább a Diósgyőri VTK három partnerklubja, a Salgótarjáni BTC, az Eger SE, valamint a Sajóvölgye Focisuli 2021 nyarától - tájékoztatta a klubokat az MLSZ.

- Nagy gratuláció illet minden sportvezetőt, edzőt, munkatársat, akik részt vettek abban a kiemelkedő munkában, melynek eredményeként az MLSZ és Double Pass által vizsgált klubok közül a partereink sikerrel vívták ki a B-szintű, tehetségközpontnak járó támogatást és az azzal járó további minőségi munka lehetőségét - fogalmazott a bejelentés kapcsán Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. -  A DVTK 2019. december 19-én hivatalosan is a tíz kiemelt állami sportakadémia közé lett minősítve. Nem lehetnénk erős vár, erős bástyák nélkül. Büszkék vagyunk partnereink sikereire és arra, hogy közösen bizonyítottuk, hogy a DVTK kiválóan működő regionális klub.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a Double Pass belga tanácsadó cég  objektív visszajelzései alapján választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi elven segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását, fejlődését, egészen a felnőtt futballban történő megjelenésig.

Mint ismert, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia a piramis tetején található, hiszen az új szerkezeti felépítés csúcsán - értelemszerűen - a kiemelt akadémiák szerepelnek. Egy szinttel lejjebb a tehetségközpontok szerepelnek, ahová megyénként egy, maximum két egyesületet jelöltek ki.

Az MLSZ elnökségének döntésével kapcsolatban megkérdeztük az érintett egyesületek vezetőit is.

- Nagyon örülünk az MLSZ döntésének, ami a lehetőség mellett természetesen nagy felelősséget ró ránk - mondta Árki Gábor, az SBTC ügyvezetője. - Az utánpótlás képzés területén még jobban el kell mélyednünk, hiszen az a célunk, hogy minden szempontból megfeleljünk ennek a bizalomnak. Sokkal több feladatunk lesz, de állunk elébe, mert nagyon fontos, hogy a fiatalok már nálunk is a lehető legjobb képzést kapják. Természetesen a DVTK Labdarúgó Sportakadémiával nagyon szoros szakmai együttműködésben dolgozunk, ezt az irányvonalat kívánjuk a jövőben is követni. A kiemelt akadémiai szintet elérő játékosok számára egyenes út vezet Diósgyőrbe, de azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt évek munkája kezd megtérülni. Sok ügyes fiatalunk van, akik közül minden félévben többen igazolnak magasabban jegyzett klubokhoz. A B-szint nyilván anyagi előnyökkel is jár majd, ám a részletek egyelőre nem ismertek előttünk. A megkapott lehetőséget igyekszünk tartalommal megtölteni. Jelenleg több mint 200 gyermek futballozik az SBTC-nél, de bővíteni is szeretnénk a létszámot. A nagy számok törvénye alapján ugyanis minél többen vagyunk, annál több lesz a tehetséges futballista a saját klubunkban is. A DVTK-tól egyébként szakmai szempontokból is nagyon sok segítséget kaptunk, remélem, hogy ez az együttműködés a jövőben is ilyen gyümölcsözően fog működni.

- A B-szinttel kapcsolatban a pontos részletek még nem ismertek, de az egri futball számára ez a döntés nagy előrelépést jelenthet - tette hozzá Harmati Péter, az Eger SE operatív vezetője. - Az elmúlt időszakban megújultak a pályák, elkészült a létesítmény, de bízom benne, hogy ezt az infrastrukturális fejlesztést a jövőben tovább tudjuk folytatni. Ha pedig a körülményeket tovább tudjuk javítani, az vonzó lehet az egri és a környéken élő gyerekek számára. Abban bízom tehát, hogy újabb beruházások mellett a mostani döntés szakmai szempontból is megerősíti a klubunkat. Nagyon jó lenne, ha egy csapat mellett két edző is dolgozhatna, ami ugyancsak elősegítené a minőségi munkát.  Jobb színvonalon fogadhatnánk a sportolókat, a megfigyelő hálózatunkat is szélesíthetnénk, és több bemutató edzést is tarthatnánk. Jó lenne eljutni oda, hogy komolyabb állapotfelméréseket végezzünk a gyerekeknél, gyógytornász, masszőr, esetleg fizioterapeuta dolgozna nálunk. Szintén szükségünk lenne arra, hogy a jelenleginél komolyabb adminisztrációs rendszert építsünk ki, amelyre talán a B-szintnek köszönhetően lesz lehetőségünk. A DVTK Labdarúgó Sportakadémiával nagyon szorosan együttműködünk, nagyszerű, hogy a miskolci egészségügyi központot mi is igénybe vehetjük, ami ugyancsak lényeges a minőségi munka kiterjesztéséhez.

- 2011. február 28-án alakultunk Putnokon, tehát szinte napra pontosan 10 éves a Sajóvölgye Focisuli - zárta Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli  szakmai igazgatója. - Az eddig elért eredményeinket a nulláról kezdve, az elhivatottságunknak, a hitünknek és az akaratunknak köszönhetjük. Engem és az összes kollégámat nagy büszkeséggel tölt el, hogy beléphetünk a kiemelt utánpótlás elitklubok ajtaján, amiért a Sajóvölgye „csapata” - beleértve valamennyi munkatársunkat - keményen megdolgozott. Az elmúlt években meghatározó utánpótlás nevelő klubbá léptünk elő, amiért nagy köszönettel tartozunk a DVTK-nak, hiszen a jó együttműködésünk, az egymás oda-vissza történő támogatása is kellett ahhoz, hogy mi most a B-szintre léphetünk. Ezúton szeretném megköszönni Benczés Miklós sportigazgatónak, valamint Fogarasi Zoltánnak, a DVTK LSA igazgatójának és a DVTK valamennyi munkatársának, hogy segítettek minket céljaink elérésében. Ezt a gondviselést eddig is igyekeztünk meghálálni és a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy képzett, ügyes gyerekeket irányítunk Diósgyőrbe és reményeink szerint Borsod megye többi NB-s csapataiba is.  A jövőben az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy olyan fiatalokat kutassunk fel, tanítsunk és képezzünk, akik később méltó növendékei lesznek előbb az akadémiának, majd a magyar labdarúgásnak. Úgy vélem, hogy infrastrukturális szempontból mi már most 70 - 80 százalékban megfelelünk a B-szint követelményeinek de természetesen van még terület ami fejlesztésre vár. Szakmai oldalról sokat szeretnénk előre lépni, kihasználni a Tehetségközpont által kínált lehetőségeket. Törekedni fogunk a megye C Körzetközpontjaival és Grassroots klubjaival jó partneri viszonyt kialakítani. Jó lenne, ha jövőben egy-egy korosztállyal bővített szakmai stábok foglalkozhatnának. Ezzel a csapat szintű edzések és az egyéni illetve posztképzések színvonala és hatékonysága emelkedne, ezáltal tudnánk még képzettebb, felkészültebb játékosokat nevelni a DVTK és a régió számára."

Legfrissebb híreink