Jó formában lévő Honvéd látogat Kisvárdára - ELŐZETES

A bajnoki cím sorsába is beleszólhatnak a kispestiek, ha tartják a formájukat.

Forrás: Honvéd

Ötödik alkalommal találkozik a Kisvárda a Honvéddal az NB I-ben, ezúttal a fővárosiak szerepelnek idegenben.

Hazai pályán még nem tudta legyőzni a Kisvárda a Budapest Honvédot, viszont a fővárosban már tudtak győzni. A várdaiak a 7. helyen tanyáznak a tabellán, eddig 17 pontot gyűjtöttek. Az előző fordulóban a Debrecent múlták felül hazai pályán, ezzel megszakítva a 3 meccses nyeretlenségi sorozatukat.

Dajka László így nyilatkozott a találkozó előtt:

„Természetesen nem múltak el nyomtalanul azok az évek, amelyeket játékosként a Honvédnál töltöttem, de azóta sok víz lefolyt a Dunán, az érzelmeket erre a kis időre félre kell tennem. Szemben velünk, a Honvéd nem kezdte jól a bajnokságot, de azóta már lábra kapott, nagyon jó sorozatban van, figyelemfelkeltő eredményeket ér el és a játéka is rendben van. Mi viszont hazai pályán játszunk, és a legutóbbi győzelmünkkel talán mi is elkezdünk felépíteni egy újabb jó sorozatot. Hogy ki a mérkőzés esélyesei? Szakszemmel nézve ikszesnek gondolnám a mérkőzés kimenetelét, amelyet apróságok dönthetnek majd el. Például a hazai pálya előnye, amit mi élvezünk, és szeretnénk azt kihasználni.”

A Honvéd a gyenge szezonkezdés után végre magára talált. Az elmúlt 5 mérkőzésüket egyaránt megnyerték, így már az 5. helyen állnak. Egy pont a hátrányuk az előttük lévő, 23 pontos Puskáshoz képest. Ha tartani tudják ezt a formát, még a bajnoki cím alakulásába is beleszólhatnak.

Giuseppe Sannino ezt mondta el a mérkőzés előtt:

„A Kisvárda egy jó csapat, amely jó futballt is játszik. Szombaton ők szerepelnek otthon és élvezik majd a szurkolóik támogatását, bízom azonban abban, hogy minél több Honvéd-drukker lesz ott a meccsen, s biztatnak majd minket. Minden ellenfelünket tisztelni kell, így a Kisvárdát is, és egy pillanatra sem csökkenhet a koncentráció, illetve, ahogy többször is hangsúlyoztam már, kizárólag az adott találkozóra szabad figyelni. Nem számít, mi lesz utána, nem számít, mi volt előtte, csak az aktuális meccs a fontos. Akkor tudunk győzni, ha nem foglalkozunk semmi mással, csak a Kisvárdával és arra fókuszálunk, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. A felkészülés során természetesen mindent figyelembe veszünk, kielemezzük az ellenfelet, és azon leszünk, hogy a játékosoknak minden fontos információt átadjunk, ennél többet azonban nem is szeretnék mondani a találkozóról, hiszen nem az a fontos, hogy miről beszélünk a mérkőzés előtt, az számít, hogy mit mutatunk majd a pályán.”

Legfrissebb híreink