Jó barátja ellen debütál Feczkó Tamás - ELŐZETES

A DVTK és a ZTE is javítana formáján.

Forrás:

Feczkó Tamás debütálásáról is szól a 6. forduló egyik legérdekesebbnek ígérkező mérkőzése, a DVTK-ZTE találkozó. A miskolciak kerete igencsak átalakult az utóbbi napokban, több változás történt a vezetőség, valamint a játékoskeret terén is, így valójában nem tudni, mire is számíthatnak a szurkolók tőlük. Az újdonsült tréner már sejti.

"A kezdőcsapat nagyjából összeállt, de még van két-három kérdőjeles poszt. Az edzésmunka alapján szoktam kezdőcsapatot hirdetni, ahol súlyozottan kerül számításba a pénteken mutatott teljesítmény. A három új igazolástól azt várom, hogy idővel meghatározó játékossá váljanak, de jelenleg nincs mindenki olyan állapotban, hogy 90 percet kapjon" - árulta el Feczkó Tamás.

 

Egy biztos: ismerős az ellenfél oldalán is akadni fog számára. "Dobos Barna és Sallói István is jó barátom, örültem az előző év végén aratott sikerüknek. Három meccs kivételével idén is szorítok nekik, de a három egymás elleni találkozón csak a 9 pontban gondolkodom. A ZTE valószínűleg sokakat meglepett, hogy újoncként milyen stabil és jó teljesítményt mutatott, én viszont erre számítottam. Sallói István és Dobos Barnabás másfél éve tudatosan építi a csapatot, látszik, hogy minőségi játékosokat igazoltak a hiányposztokra. Biztos vagyok benne, hogy szombaton is megmutatják, milyen felkészült csapat" - mondta.

 

A négy mérkőzés után négy ponttal álló egerszegiek trénere is örül régi ismerősének. "Örülök neki, hogy Feczkó Tamás személyében magyar edző ült le a DVTK kispadjára, Tamást ráadásul jól ismerem, hiszen anno együtt végeztük a Pro-licences képzést" - mondta Dobos Barna.

 

Egy edzőváltás után lévő ellenfél ellen mindig nehéz játszani, hiszen még nem láthattuk, hogy milyen hadrendben játszanak, vagy hogyan helyezkednek a pontrúgásoknál, itt viszont segíthet, hogy ismerem a vezetőedzőjüket, hiszen így van sejtésem, hogy milyen ötletei, vannak és milyen utasításokkal küldi majd ki a csapatát a pályára."

 

Egy biztos: nem lesz könnyű dolga az újoncnak. Az elmúlt nyolc évben egyszer találkoztak, 2018-ban a Magyar Kupában a diósgyőriek örülhettek (2-0-s győzelem Zalaegerszegen). "Diósgyőrben mindig nehéz nyerni, a ZTE-nek 2006-ban sikerült utoljára, de mivel számunkra minden pont nagyon fontos a céljaink eléréséhez, ezért mindenképp pontért vagy pontokért utazunk, nem szeretnénk a szimpatikus vesztes szerepében lenni. A kéthetes válogatott szünet jól jött, az új játékosaink (Stieber Zoltán, Bobál Dávid) is beilleszkedtek, még egységesebb lett a csapat, reméljük, hogy ez Diósgyőrben is megmutatkozik majd.

A hazai pálya mindenkinek előny, de feljutóként minket sújt az igazságtalan szabály, hogy idegenben kell többet játszanunk, ezért is nagyon fontos, hogy szombaton pontokat szerezzünk" - zárta szavait dr. Dobos Barnabás.

 

A DVTK-ZTE mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik Miskolcon.

Legfrissebb híreink