Játékvezetést bírált a Puskás Akadémia vezetőedzője - reakciók

Kollégája remek húzását viszont elismerte.

Forrás: MOL Fehérvár FC

Nem bírt egymással a MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia tegnap, 1-1 lett a találkozó végeredménye úgy, hogy a fehérváriak a meccs hajrájában emberelőnyben futballozhattak.

Márton Gábor, a hazaiak mestere arról beszélt a meccs utáni értékelésében, hogy az első félidőben nem játszott jól a csapata, ráadásul azt is elmondta, hogy nem feltétlenül az általa eszközölt szerkezetváltás miatt lett jobb a játékosai teljesítménye a második félidőben. A mérkőzés végeredményének a jogosságáról is nyilatkozott:

„Az összképet tekintve úgy gondolom, reális eredmény született, bár mindkét csapatnak lehetősége volt arra, hogy a saját javára döntse el ezt a meccset, de szerintem egyik csapat sem volt annyival meggyőzőbb a másiknál, hogy győzelmet érdemeljen. A döntetlent tehát igazságos eredménynek tartom. Három napon belül ez volt a második meccsünk, próbálok ott rotálni, ahol tudok, hiszen a játékosok sem gépek. Az első félidőt nem nagyon tudom hova tenni, hiszen ha csak fizikális oka lett volna a gyengébb teljesítménynek, akkor a második félidőben nem javultunk volna fel ennyire. Az első 45 percben lassan játszottunk, könnyű volt ellenünk védekezni, úgyhogy az a játékrész nem volt jó. Soha nem a szerkezeten múlik az, hogy egy csapat támad vagy nem támad, hanem azon, hogy milyen felfogásban próbál játszani az adott együttes. Persze lehet azt mondani, hogy a második félidőben a szerkezetváltás miatt kerültünk fölénybe, de szerintem ennek inkább az volt az oka, hogy többet vállaltunk és gyorsabban futballoztunk és többször is sikerült megzavarnunk az ellenfelünket. Minden pontvesztés nagyon fájó, még akkor is, ha a korábbi döntetlenjeink peches körülmények közt születtek, hiszen mindegyik meccsen jobban játszottunk, mint az ellenfelünk. Ma nem voltunk jobbak, mint a Puskás Akadémia, de ettől függetlenül a mai pontvesztés is ugyanúgy fáj, mint a korábbiak." 

Puskás Akadémia: élő adásban szaladt ki a kemény jelző - NB1.hu

 

Hornyák Zsolt, a felcsútiak szakmai vezetője viszont nem volt megelégedve a végeredménnyel, meglátása szerint győzelmet érdemelt volna a csapata. Viszont az ő véleménye szerint igenis kellett a Vidi szerkezetváltása ahhoz, hogy megváltozzon a játék képe. Arról is szót ejtett, hogy nem volt megelégedve a játékvezetéssel:

„Példásan küzdött ma a csapatom, megérdemeltük volna a 3 pontot a Vidi otthonában. Nem voltam megelégedve a játékvezetéssel, főleg a párharcok alkalmával hozott más döntést a sporttárs, mint ami szerintem a helyes lett volna. Úgy éreztem, hogy a játékvezetői döntések miatt a csapatom hátrányban van, végül pedig emberhátrányban is fejeztük be a meccset. Küzdöttünk tíz emberrel is a Vidi ellen és egy kis szerencsével győzni tudtunk volna a MOL Aréna Sóstóban. Megvolt a lehetőségünk arra is, hogy kétgólos előnnyel térjünk az öltözőbe a félidőben, azonban az utolsó percben nagyokat védett a fehérvári kapus. Tudatosan arra készültünk, hogy a középpályán szerezzük meg a labdát, és amíg nem állt vissza négy védős formációba a Vidi, addig a letámadásunk is jól működött. Összességében az én csapatom ma este jobb volt, mint a hazai együttes, örömmel láttam, hogy még eberhátrányban is tudtunk dominálni egy olyan erős csapat otthonában, mint amilyen a Vidi. Mindenképp szeretném megköszönni a srácoknak a mai teljesítményüket."

A Vidi az utolsó 2020-as meccsén a Kisvárdát fogadja, míg a Puskás Akadémia a Mezőkövesd vendége lesz.

ELŐZMÉNYEK

 

VIDEOTON-PUSKÁS AKADÉMIA 1-1

Döntetlent játszott egymással a Vidi és a Puskás Akadémia, egy-egy ponttal gazdagodott mind a két csapat. A tavalyi második és harmadik helyezett, akik jelenleg is ugyanazokat a pozíciókat birtokolják, mint az előző évben nem bírt egymással, még úgy sem, hogy a hazai fél majdnem negyed órát emberelőnyben játszott. Azonban a kiállítás mintha egy kicsit megzavarta volna a Vidit, hiszen a Puskás Akadémia játékosai több egyéni akció végén is közel álltak a gólszerzéshez, ám ez nem jött össze. A mérkőzés legnagyobb nyertese azonban valószínűleg a Ferencváros, aki jelenleg 6 ponttal van a Fehérvár előtt úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott a piros-kék csapatnál.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐI: A PUSKÁS AKADÉMIA TÁMADÓI

Nem tört össze a vendégcsapat a kiállítás után, ráadásul a Puskásnak volt több lehetősége arra, hogy eldöntse a meccset, nagyszerű egyéni partizánakciók után. Ez azonban nem jött össze, így maradt a döntetlen.

 

Puskás Akadémia: élő adásban szaladt ki a kemény jelző - NB1.hu

 

 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A KIÁLLÍTÁS

A 79. percben Mance megkapta a második sárgáját, így kiállította a játékvezető. Némileg meglepő módon azonban ez nem a Vidinek jött jobban, hanem a Puskás Akadémiának, amely lendületet vett és nem állt távol a gólszerzéstől.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

19. perc: A félpályánál megszerezte a játékszert a Puskás Akadémia, majd Baluta Knezevichez passzolt, aki 25 méterről egy hatalmas bombagólt lőtt. 0-1

 

 

59. perc: Houri egy remek passzal indított Bamgboyét, aki megelőzte Nagy Zsoltot, majd 8 méterről a jobb alsóba helyezett. 1-1

 

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Vidi a Kisvárdát látja vendégül a következő körben, míg a Puskás Akadémia Mezőkövesdre utazik.

JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
Fehérvár: Rockov - Rus (Bolla 54.), Stopira, Musliu (Fiola 71.) - Bamgboye, Alef, Nyári (Géresi 54.), Houri, Hangya - Zivzivadze (Nikolics 67.), Petrjak
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Meissner, Nagy Zs. - Plsek - Slagveer, Knezevic (van Nieff 64.), Baluta (Joao Nunes 82.), Kiss T. (Deutsch L. 86.) - Mance
gólszerzők: Bamgboye (59.), illetve Knezevic (19.)
sárga lap: Fiola (91.), illetve Mance (3., 79.), Baluta (50.), Plsek (60.), Nagy Zs. (69.)
piros lap: Mance (79.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink