Játékossorsok: íme, a Honvéd üzleti terveinek a részletei

Keresik a megfelelő vezetőedzőt is.

Forrás:

Urbányi Istvánnal, a Honvéd új sportigazgatójával készített a klub honlapja Skype-interjút. 

Mint ismeretes, Urbányi még az USA-ban van, vasárnap meg arról nyilatkozott az M4 Sportnak, hogy a gárda megbízott vezetőedzője Pisont István marad a bajnokság végéig, az erősítési tervekkel meg kicsit hátrányban vannak, ami érthető, hiszen ő is nemrég lett kinevezve a posztjára.

Az nb1.hu azt is megírta, hogy egy csapat megerősítéséhez a jelenlegi keret értékeinek a megtartása is nagyon fontos, ezért csokorba gyűjtöttük azokat a futballistákat, akiknek az idény végén lejár a szerződésük.

Lanzafame és a többiek - bőven lesz dolga Urbányinak - NB1.hu

 

Urbányi, a kezdésként említett beszélgetés során elmondta, a játékosoknak fegyelmezetten kell kezelniük a kialakult helyzetet, hiszen ilyen szituációban még senki nem volt.

Urbányi kijelentette, nemcsak a szakmai stábban, de a játékoskeretben is lesznek majd változások, ám részletekkel, a Honvéd szempontjából érthető okok miatt, nem szolgált.

Urbányi kijelentette, a stábtagokkal már egyeztettek arról, hogyan és miként lehetne elkezdeni a kiscsoportos edzéseket. Mint már jeleztük, az FTC és a Kisvárda után tegnap már a ZTE is elkezdte így a munkát.

NB I: akiknek lejár a szerződésük - ÖSSZEÁLLÍTÁS - NB1.hu

 

A sportigazgató elmondta azt is, hogy a szurkolók kiszolgálása a céljuk, olyan csapatot szeretnének kialakítani, hogy mindenki jól érezze magát a meccseken, eljöjjön a következő találkozóra is úgy, hogy magával hozza a barátait is.

Azt is őszintén elmondta, hogy bár még nem lehet tudni, miként alakul a világ futballja üzleti szempontból sem, ám a Honvédnál fontos szempont lehet a bevételeknél a játékosok értékesítése. Kiemelte, különleges helyzetben van ebből a szempontból a Honvéd és még különlegesebbe kerülhet, ha erre a szegmensre remek stratégiát építenek fel.

Itt megemlítette, hogy az akadémiáról már mennyien mutatkoztak be az élvonalban, mennyi játékost tudtak onnan, vagy a későbbiekben, az első csapatba történő felkerülésük után eladni a Honvéd korábbi vezetői.

Urbányi leszögezte, olyan vezetőedzőt kell majd találniuk, aki segíti ezeket a törekvéseket úgy, hogy akár a nemzetközi szinten fellelhető játékosok beépítését is favorizálja.

Összefoglalva elmondhatjuk, a Honvéd keresi az edzőt, aki a következő bajnokságtól irányítja majd a csapatot, a klub számít bevételekre a játékosok eladásából, ezért számít majd továbbra is a saját nevelésű fiatalokra is, de mivel fontos lesz a külföldiek beépítése, így nyilván arra gondolt, hogy nem magyar tehetségeket is kívánnak szerződtetni, akiket majd külföldre lehet értékesíteni.

Legfrissebb híreink