Játéka mellett nem akármivel segítene Feczesin Rossinak

Nem számít a kora!

Forrás:

Marco Rossi szövetségi kapitány nem a korát figyelte, hanem a formáját díjazta, mikor meghívta a válogatott keretébe – véli Feczesin Róbert, aki szerint harcosságával, rutinjával, vagy akár nyelvtudásával is az olasz mester segítségére lehet.

A nemzeti csapatba nyolc év után visszatérő támadó az M4 Sporthíradójában elárulta, pár órával a kerethirdetés előtt tudta meg, hogy meghívót kap a horvátok, illetve az azeriek elleni keretbe, ám mivel elmulasztotta Marco Rossi telefonhívását, nem a szövetségi kapitány, hanem Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke közölte vele az örömhírt.

„Elég régóta figyelemmel kísér, a hétvégi meccsen pedig nagyon tetszett neki a játékom: sikerült gólt szereznem és gólpasszt is adtam” – utalt az újpesti csatár arra, hogy oroszlánrészt vállalt a Fehérvár legyőzésében, ami Marco Rossi figyelmét is felkeltette.


„Őt nem érdekli, hogy 33 éves vagyok. Olyan játékosokra van most szüksége, akik jó formában vannak” – tette hozzá Feczesin, aki arról is beszélt, minek köszönheti nagyszerű formáját (négy meccs/négy gól).„Az biztos, hogy jót tett a hazatérés. Köztudott, hogy nagyon szeretek itthon lenni. Soha nem fordult meg a fejemben, hogy külföldön éljek. És persze az is jót tett, hogy ilyen közegbe kerültem” – fogalmazott az Újpesthez 13 év után visszatérő csatár.

Feczesin megjegyezte, lényegében minden, a játékoskeret, a szakmai stáb, a tulajdonosi kör és némiképp a szemlélet is megváltozott a lila-fehéreknél, ám az változatlan, hogy „újpestinek lenni óriási felelősség és hatalmas megtiszteltetés”. Hozzátette, nagyon nagy lökés adott, hogy már első meccsén, a Honvéd elleni bajnoki 4. percében megszerezte első gólját régi-új csapatában.

Marco Rossi a kerethirdetés után azt nyilatkozta, Feczesin személyében egy harcos labdarúgó csatlakozott a válogatotthoz, amivel egyetért a csatár is, de amondó, ha kell, rutinjával, vagy akár olasz nyelvtudásával is tudja segíteni a kapitány munkáját.


„Próbálok mindig mindent kirakni a pályára, 100%-ot nyújtani minden egyes alkalommal. Az, hogy ez mire lesz elég, az összetartás során eldől. De úgy készülök, hogy ahol tudok, segítek a csapatnak. Marco Rossi azt mondta, már Olaszországban is figyelte a játékomat, és olaszul is tudok, így lehet, hogy ezzel is segítségére tudok lenni a válogatottnál” – így Feczesin, aki a Brescia, az Ascoli és a Padova játékosaként hat szezont húzott le Olaszországban.

Legfrissebb híreink