Ismét megrendezik a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó-tornát

Hat csapat vesz részt az eseményen.

Forrás: vacfc.hu

Hat Kárpát-medencei csapat részvételével, a parlamenti labdarúgó-válogatott meghívására rendezik meg jövő pénteken és szombaton a budapesti BVSC-pályán a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát. Az Országgyűlés sajtóirodájának tájékoztatása szerint ez lesz a második ilyen esemény, az elsőre tavaly októberben, Csíkszentdomokoson került sor. A Magyar Országgyűlés Labdarúgó-válogatottja lesz a házigazda, további résztvevő Csángóföld, Délvidék, Erdély, Felvidék, valamint Kárpátalja együttese.

A pénteki első napon, július 8-án a csoportmérkőzéseket rendezik, nagypályán 2x25 perces találkozókat vívnak a felek. Egy nappal később a helyosztókra kerül sor, itt már 2x35 percesek lesznek a meccsek.
A közlemény szerint a résztvevő csapatok tagjai alapvetően amatőr játékosok, "civilben közméltóságnak számító futballisták".

A torna népszerűsítése érdekében azonban csapatonként - "old boys" korosztályból, 44 éven felüliek közül - egy neves labdarúgó és egy híres közéleti személyiség vendégjátékára is lehetőség nyílik, illetve kapusposzton is engedélyezett egy vendégfutballista szerepeltetése a +44 éves korosztályból.

A tornát a "nemzeti összetartozás" jegyében írták ki, Kövér László házelnök kezdeményezésére.

 

Legfrissebb híreink