Ismét legyőzné az ukránokat a magyar női válogatott - reakció

Íme, a keret!

Forrás: MLSZ

Női A-válogatottunk kedden 20.00 órakor a lengyelországi Rzeszowban lép pályára az ukránok ellen világbajnoki selejtező mérkőzésen - jelentette az MLSZ.

A Margret Kratz vezette magyar csapat hat forduló után 9 megszerzett ponttal csoportja harmadik helyén áll, és a célja az, hogy megtartsa ezt a pozíciót a selejtező sorozat végéig. Ehhez elengedhetetlen a pontszerzés a keddi, ukránok elleni mérkőzésen, de válogatottunk nem egy, hanem három pont megszerzésének reményében lép pályára a találkozón.

A két csapat novemberben Kisvárdán találkozott egymással, akkor a mieink már 30 perc után 3-0-ra vezettek, de az ukránok a második félidőben két gólt lőve szorossá tették a találkozót. Újabb gólt azonban a magyar csapat szerzett, ezzel beállította a 4-2-es végeredményt.

Margret Kratz szövetségi kapitány csapata megszerezte a három pontot Kisvárdán az ukrán válogatott ellen. A magyar együttes már az első félidő végén 3-0-ra vezetett. A végeredmény pedig 4-2 lett.
A kisvárdai mérkőzés egyik gólszerzője, Zeller Dóra a hétfői hivatalos edzést követően elmondta: akkor lehet esély a győzelemre a visszavágón, ha csapatunk hasonló teljesítményt nyújt, mint a novemberi mérkőzés első félidejében.

– Kisvárdán nagyon jól játszottunk az első félidőben, már harminc perc után 3-0-ra vezettünk. Az ukránok erejét mutatja, hogy ekkor sem adták fel, a fordulás után átvették az irányítást, és rövid időn belül két gólt szerezve izgalmassá tették a meccs végét. Bár ellenfelünk múlt héten 4-0-s vereséget szenvedett a skótok ellen, azon a találkozón is megmutatta az erősségeit. Ellenfelünk jó játékosokkal rendelkezik, de bízunk magunkban, a cél a győzelem megszerzése, ehhez azonban hasonló teljesítményt kell nyújtanunk, mint novemberben – fogalmazott Zeller.

Az Ukrajna-Magyarország mérkőzés kedden 20.00 órakor kezdődik.

Kihirdette az Ukrajna elleni vb-selejtezőre készülő csapatát Margret Kratz, a női A-válogatott szövetségi kapitánya. Huszonhárom kerettaggal kezdi a felkészülést a csapat.


A női A-válogatott kerete:
Kapusok:

Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Schildkraut Fruzsina (DVTK)
Barti Luca (FTC-Telekom)

Védők:
Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Csigi Eszter (FTC-Telekom)
Németh Diána (FTC-Telekom)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Csiki Anna (BK Hacken)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Fördős Beatrix (SS Lazio)

Középpályások:
Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Csányi Diána (FTC-Telekom)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Nagy Virág (MTK Budapest)0
Németh Loretta (ETO FC Győr)

Csatárok:
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (FTC-Telekom)
Szakonyi Emese (Astra)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)

Legfrissebb híreink