Ismét eltolták a Bundesliga újraindulásának időpontját

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

A koronavírus-járvány miatt továbbra is folyamatosak a halasztások a nemzetközi sportéletben. Korábban beszámoltunk arról, hogy a Bundesliga a március közepi leállás után, az első tervek szerint április elején folytatódhatott volna - már amennyiben a helyzet engedné.

Megáll a Bundesliga is - van terv az újrakezdésre - NB1.hu

 

A német első- és másodosztályú labdarúgó-bajnokság felfüggesztését kedden azonban április 30-ig meghosszabbították. Erről a liga virtuális, videokonferencián tartott közgyűlésén döntött a 36 profi klub. Az álláspont jelenleg az, hogy június 30-ig befejeznék a szezont, ennek tartásához május elején kezdenének. Természetesen a járvány miatt folyamatosak az egyeztetések, így korántsem biztos, hogy lehet igazodni a mostani időpontokhoz.

Nézők akkor sem biztos, hogy lehetnek, ha valóban folytatódhat az idény: Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója mondta azt korábban, másodlagos, hogy nézők előtt vagy zárt kapuk mögött játsszák le a hátralévő mérkőzéseket.

Fájó jóslatot tett Gulácsiék sportigazgatója - NB1.hu

 

A Bundesligában jelenleg négy magyar (a lipcsei Gulácsi Péter és Willi Orbán, a freiburgi Sallai Roland és a mainzi Szalai Ádám) futballozik.

 

Legfrissebb híreink