Ismeretlen számról hívták a magyar válogatott keretének az újoncát

Fontos szerepe van az 1-es villamosnak és a metrónak.

Forrás: MTK

Péntek délben hirdette ki a Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő magyar válogatott keretét Marco Rossi szövetségi kapitány, behívót kapott az MTK 17 éves tehetsége, Vancsa Zalán is.

„Péntek reggel ismeretlen számról hívtak. Felvettem, bemutatkoztam, Tömő Attila, a válogatott menedzsere keresett. Közölte, gratulálni szeretne, bekerültem a keretbe. Örültem, mert korábban hallottam, szóba kerülhet, hogy az U21-es csapatba meghívnak, örültem, hogy összejött. Gyorsan kiderült, hogy nem az U21-ről van szó... A szüleimmel élek, azonnal rohantam hozzájuk, hogy meghívtak a válogatottba! Édesapám, Vancsa Miklós is futballista volt, rögtön kérdezte, hogy a felnőttek közé, s hogy ez komoly-e... Mondtam neki, bármire megesküdnék, ilyen viccet nem tudnék kitalálni – szóval, nagyon boldogok voltunk. Aztán siettem edzésre, az öltözőben is sokan gratuláltak, rengeteg üzenet érkezik azóta is, ez nagyon jó, a legjobban persze a családtagjaim szavai, ölelései estek. Tudom, hogy ez megelőlegezett bizalom a szövetségi kapitány részéről és egyelőre a vasárnapi, DVSC elleni bajnokira összpontosítok, de nagyon mosolygós napom van: péntek, tizenharmadika, ez balszerencsés lenne? Nagyon várom, hogy csatlakozhassak a kerethez. A válogatott játékosok közül Schön Szabolccsal találkoztam már személyesen, vele sem sokszor, mert akkor, amikor felkerültem a felnőttekhez, ő épp eligazolt az MTK-ból. Nagyon várom, hogy a válogatottnál lehessek!” - mondta Vancsa a Nemzeti Sportnak.

Vancsa arról is beszélt a sportnapilapnak, hogy nincsen jogosítványa:

„Az elméleti vizsga megvan, a forgalmi gyakorlatot még teljesítenem kell ahhoz, hogy megszerezhessem a jogosítványt, addig az 1-es villamossal és metróval járok edzésre.”

A MAGYAR KERET A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK) 

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA

Június 4., 18.00: MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország 

Legfrissebb híreink