Irány Németország: terveiről beszélt a szombathelyi kapus - videó

Fülöp Márton példáját követte.

Kiss Ágoston nyártól a német másodosztályban szereplő Arminia Bielefeld csapatát fogja erősíteni. A Hali tehetséges kapusa a következő szezont kölcsönben tölti új csapatánál, de a Bielefeldnek opciós joga van Kiss megvásárlására. 
 

Patinás német csapathoz igazolt a Haladás fiatalja - NB1.hu

Patinás német csapathoz igazolt a Haladás fiatalja

 
A 18 éves kapus a Reggeli Start című műsorban elmondta, nyolc éve tanul németül, és nagy vágya volt, hogy egyszer Németországba igazoljon. Szerinte a szerződtetésében sokat segített a nyelvtudása. Elmesélte, hogy amikor Fülöp Márton Angliába került, angolul győzte meg a kérőit arról, hogy rá van szükségük. Elárulta, akkor sem dőlt volna össze a világ, ha Szombathelyen maradt volna, hiszen Király Gábortól vagy Rózsa Dánieltől sokat lehet tanulni. A beszélgetés alatt kitértek Remili Mohamed góljára, ugye a paksi futballista szögletből lepte meg Királyt. Kiss szerint nem lehet hibáztatni a rutinos cerberust ezért a találatért. 
 
Az utánpótlás válogatott futballista novemberben vett részt próbajátékon a Bielefeldnél, ekkor tudta meggyőzni a szakmai stábot. Hozzátette, a német együttes kapusedzője figyelt fel rá a nemzeti együttesben nyújtott teljesítménye miatt. Úgy tudja, hogy az első csapatnál fog majd edzeni, de minden bizonnyal az U19-es bajnokságban kap majd szerepet. 
 
Kiss a tanulást sem hanyagolja el a futball mellett. Most érettségizik, és szeretne továbbtanulni, sport- és rekreációszervező szakra jelentkezett. 
 

Legfrissebb híreink