Inkább végig tapsolna a DVTK új edzője - reakciók

A beugró szerint uralt az MTK.

Forrás:

Mint ismert, az utolsó pillanatokban szerzett góllal legyőzte az MTK a DVTK-t 1-0-ra. Az MTK trénere szerint hamarabb is eldönthették volna a meccs, míg a DVTK mestere már a jövőbe tekintett.

 

MTK-DVTK: két edző debütált - NB1.hu

 

 

Így nyilatkoztak a vezetőedzők a találkozó után:

Farkas Attila (MTK): ,,Egy kellemetlen ellenféllel találkoztunk, mert sokkal szervezettebben játszottak, mint eddig. A DVTK kompakt módon védekezett, és ebből próbáltak gyors kontrákat indítani, mi azonban jól kontrollálta a csapat. Az első félidőben olyan nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani, de végig uraltuk a meccset. A szünetben azt mondtam a srácoknak, higgyék el, meg lehet nyerni ezt a fontos mérkőzést. Örülök, hogy a végén sikerült.

Kimaradt egy büntető, kimaradt egy üres kapus helyzete, ami általában be szokott menni. Jobban örültem volna, ha az elején bemegy egy helyzet, és nem kell izgulni. A végén, ha egy góllal is, de megérdemelten nyertünk."

Geri Gergely (DVTK): ,,Szomorúak vagyunk, mert a végén veszítettünk egy pontot. Jól küzdöttünk, ám sokszor passzívak voltunk, magunkra húztuk az ellenfelet, ennél magasabban szeretnénk a jövőben védekezni. Idővel jobb lesz, agresszívabb játékot, több futást várok a csapattól. Hiszek benne, hogy a mindennapi munkának meg lesz az eredménye.

Ma nekünk is megvoltak a helyzeteink, de ha már így alakult, akkor le kellett volna hátul hozni nullára a mérkőzést. Mindenhol javulnunk kell, elöl, hátul, és az átmenetekben is. Az utolsó 4-5 percben feljebb kellett volna védekezni, ha mi tartjuk az ellenfél kapuja előtt a labdát, akkor nem kapunk gólt. Mindenki akart, ez ma ennyire volt elég.

Sokat beszéltem a pálya mellett, korábban is így tettem. Úgy éreztem, szükségük van a játékosoknak az irányításra, majd ha mindent tudnak maguktól, akkor leülök a kispadra. Remélem, eljön az az idő, hogy nem lesz más dolgom, csak tapsolni nekik.

A következő feladat kielemezni a mai mérkőzést, utána regenerálni, mert szerdán ismét azzal a céllal jövünk vissza az Új Hidegkuti Stadionba, hogy pontot, pontokat szerezzünk a Honvéd ellen."

Legfrissebb híreink