Íme, a paksi focista, aki elárulta, hogyan győzte le a tbc-t

Paks – Két hete, hogy tünetmentesnek vallhatja magát a védő.

Forrás:

Bár ebben a szezonban már nem játszhat Kelemen Dávid, a Paks labdarúgója mégis örül: úgy tűnik, legyőzött egy súlyos betegséget. Ő volt az a focista, akinél tbc-t diagnosztizáltak az orvosok a tavaszi NB I-es szezon kezdete előtt, majd utána a családján, közeli barátjain és a teljes tolnai klubon szűrővizsgálatokat kellett végezni, hogy nem fertőződtek-e meg. Emiatt a Paks első élvonalbeli és NB III-as mérkőzése is elmaradt - írta a Blikk.

 

– A tbc baktériuma okozott mellhártyagyulladást, három hétig tartott, mire kiderült, először tüdőgyulladásra gyanakodtak az orvosok. Még az elején gondolkodtam rajta, hol betegedhettem meg, de az doktorok azt mondták, bárhol el lehet kapni. Szerencsére nem fertőzök, közösségbe is mehetek. Két hete tünetmentes vagyok, már csak kontrollvizsgálatokra kell járnom – mesélte Kelemen. – Pesti otthonomban lábadozom, háromféle gyógyszert kell még másfél hónapig szednem. Már kimehettem az edzésre, és a Honvéd elleni meccsre, igaz, csak a pálya széléről nézhettem a társakat. Gyógytornára kell járnom, a futásokat csak azután kezdhetem. Ebben a szezonban már biztos nem lépek pályára.

 

Kelemen Dávidnak rengeteg erőt adott a barátnője, Niki (25), Békéscsabáról gyakran látogatták rokonai, s paksi társaira is számíthatott.

 

Dr. Kóczán István belgyógyász megerősítette, a mellhártyagyulladás is a tbc egyik megjelenési formája.

 

– A tüdőre, bőrre, vesére, egyéb szervekre is átterjedhet, nem mindig fertőz. Elsősorban erős köhögéssel, mellkasi fájdalommal és lázzal jár ez a típus – árulta el az ­orvos.

Legfrissebb híreink