Így reagáltak a Kisvárda braziljai az 1986-os magyar sikerre

Egy ismerős arcot is felfedezhettek a kispadon.

Forrás: Kisvárda

Vasárnap este ismételte az M4 Sport az 1986-os Magyarország-Brazilíia barátságos válogatott meccset, melyet a magyar válogatott nyert meg 3-0-ra a Népstadionban. Hatalmas népünnepély volt a meccs után, így pozitív előjelekkel várhatták a mienk a mexikói vb-t. A találkozót megtekintette a Kisvárda két brazilja is vasárnap, Lucas és Sassa.

A Kisvárda csapatkapitánya Lucas, ezt monda el a meccsről:

,,Bele-belenéztem a mérkőzésbe, és csodálkoztam az eredményen, hogy mennyire elverték a magyarok a brazilokat. Megmondom őszintén, eddig nem hallottam erről az összecsapásról, nyilván Brazíliában nem nagyon dicsekednek vele, meg aztán nem is éltem még ekkor, hiszen 1989-es születésű vagyok. A brazil válogatottban szereplő játékosokat hírből ismertem, felvételeket is láttam róluk, de többségüket élőben nem láttam játszani. Azt azért tudom, hogy az 1986-os és az 1990-es világbajnokságon nem szerepelt túl jól a válogatottunk, azt mondják, ezek nem a legjobb generációk voltak, szemben az 1982-es vb-t megjárt csapattal, vagy az 1994-essel, amelyik meg is szerezte a világbajnoki címet.”

 

 

Lucast arról is kérdezték, hogy emlékszik-e a magyar válogatott első vereségére Brazília ellen, az 1996-os olimpián, majd a 2004-es, első hivatalos vereségünkre:

„Arra a négy egyes brazil győzelmet hozó mérkőzésre már emlékszem, miként debreceni időszakomban hallottam arról, hogy a klub korábbi játékosa, Madar Csaba gólt szerzett az olimpián a braziloknak. Ma már nehezen lenne elképzelhető, hogy a magyar csapat három nulla verje a brazilokat."

A kisvárdai csapatkapitány azt is elmondta, hogy most kinek szurkolna egy magyar-brazil összecsapáson:

„Nagyon szeretem Magyarországot, sok minden köt ide, a futball utáni életemet is itt képzelem majd el. Ugyanakkor Brazíliából származom, a világversenyeken természetesen szülőhazám válogatottjának szurkolok, mint ahogy a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon tiszta szívemből szorítottam a magyaroknak is. Szóval, ha nem lenne tétje az egymás elleni meccsnek, akkor a magyaroknak szurkolnék, de ha mondjuk egy világbajnoki döntőben találkoznának, akkor nem tudnám megtagadni magam…”

Sassának igencsak kikerekedett a szeme, amikor megtudta a meccs végeredményét:

„Biztos a csúcson lehetett akkor a magyar válogatott. El sem hiszem, hogy ilyen simán legyőztek bennünket, pedig hallva a brazil játékosok nevét, ismerősen csengenek, akkoriban ők jelentették otthon a minőséget.”

A meccsen ismerős arcot is láthatott a két játékos, hiszen a cserejátékosok között feltűnt a korábbi kisvárdai vezetőedző, Dajka László is.

Legfrissebb híreink