Így néz ki az Újpest felújított pályája – videó

Ipari törmelék is a földbe volt ásva.

Forrás: Újpest FC (kép illusztráció)

Nyár óta dolgoztak a gépek és az emberek azért, hogy az Újpest pályája fel legyen újítva. Június 18-án Zsigó Csaba létesítményvezető elég meredek dolgokat mondott el a klub hivatalos honlapjának arról, hogy milyen állapotokkal szembesültek:

Véber György visszatérhet - NB1.hu

 

„Sajnálatos módon a korábbi nagy esőzések és a pálya rétegrendje (minimum 4 féle agyagot találtunk a pálya alatt, óriási mennyiségben, ezen kívül vörös salak és szén, illetve ipari törmelék volt beásva a földbe) miatt kb. három hetet csúszik a kivitelező. A közműépítés, közműkiváltás volt a legnehezebb feladat (a korábban említett rétegrend miatt) és amíg ezek nincsenek teljesen készen, addig nem tudunk tovább haladni. Az öntözőrendszer és a vízellátás elkészült, hamarosan a fűtésgerinc is bekerül. Jelenleg a pálya szegélyei, illetve a drénárkok vannak kialakítás alatt, ezt követően pedig a sóder berakása után a fűtéscsövek telepítése lesz napirendi ponton. Utána tudják folyamatosan beszállítani a többi anyagot, erre a feladatra 10 kamion van ráállítva. A vetés a legutóbbi információk szerint július 8.-ra van kitűzve.”

Eredetileg október végén már otthonában kellett volna megrendeznie a hazai meccseit az Újpestnek az Illovszky Rudolf Stadion helyett, de a hazaköltözés átcsúszik az első „tavaszi mérkőzésre”, melyen a lila-fehérek a Vidit fogadják február elsején.

Jelenleg így néz ki a felújított pálya:

Legfrissebb híreink