Így lehet Dzsudzsák Balázs a magyar válogatott egyedüli csúcstartója – részletek 

Kötelezettség az UEFA felé.

Forrás: DVSC

Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya eddig 108 alkalommal játszott a magyar válogatottban, ezzel Király Gáborral egyetemben csúcstartó. Dzsudzsák viszont a DVSC, bajnokság előtti szurkolói ankétján azt mondta a haon.hu jelentése szerint, hogy ígéretet kapott rá, hogy októberben 109. alkalommal is pályára léphet majd a magyar válogatottban.

A DVSC Kisvárdán kezdte a bajnokságot, 2-2 lett annak a találkozónak a végeredménye, Dzsudzsák gólt is szerzett, majd a következőket nyilatkozta az M4 Sportnak:

„Nem akartam semmiféle lavinát elindítani, túl vagyok már ezen a részén, a Debrecenre koncentrálok, a válogatott kiválóan teljesít, a szövetségi kapitányról nem is beszélve. A szurkolói ankéton csak elejtettem, hogy egyszer reményeim szerint összejöhet az a búcsúmérkőzés, de abszolút nem ez motivál, hanem hogy maradandót alkossak, és hű legyek Debrecenhez, a szurkolók pedig lássák rajtam, kapitányként küzdök, ez a minimum. Nagyon jól érzem magam, remek felkészülésen vagyok túl, érzem magamban a dinamikát, örülök, hogy visszakerültem középre, próbálok hasznára válni a csapatnak.”

Az Index viszont most azt jelezte, hogy Dzsudzsáknak akár tényleg összejöhet a 109 fellépése a válogatottban, íme:

„Bár hivatalos részleteket az MLSZ még nem közölt, az Index információi szerint az UEFA-kötelezettségeknek eleget téve a magyar labdarúgó-válogatott a katari világbajnokságot megelőzően két felkészülési mérkőzést játszik majd novemberben.

Lapunk úgy tudja, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség a közeljövőben jelentheti majd be a nemzeti együttes év végi programját, amely már tartalmazza a felkészülési mérkőzések ellenfeleit is. 

 

A KORÁBBAN A MÉDIÁBAN MEGJELENT HÍREKKEL ELLENTÉTBEN AZONBAN A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ MÓDON, A RENDHAGYÓ, TÉLI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG MIATT EZÚTTAL NEM OKTÓBERBEN, HANEM NOVEMBERBEN LÉP MAJD PÁLYÁRA MARCO ROSSI EGYÜTTESE.

 

A két barátságos találkozó egyúttal lehetőséget biztosíthat az MLSZ-nek arra, hogy elbúcsúztassa a nemzeti együttestől Dzsudzsák Balázst is. A közelmúltban ugyanis Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Király Gábor is felkészülési meccsen zárta le válogatott karrierjét – a nagyszerű kapussal áll Dzsudzsák jelenleg a magyar örökranglista élén holtversenyben, ám ha korábbi csapattársához hasonlóan őt is elbúcsúztatják, egyedüli csúcstartóvá válik.”

Legfrissebb híreink