Így készülnek otthon a Paks kapusai

Lassan jön a labdaéhség.

Forrás: paksifc.hu

Mint az összes NB I-es futballista, a Paks kapusai is otthon készülnek. A koronavírus-járvány miatt nem tudnak együtt edzeni a csapatok, így mindenki a saját környezetében próbálja szinten tartani magát. Rácz Gergő és Holczer Ádám mesélt a Paks honlapjának arról, hogyan edzenek otthon.

Rácz Gergő: „Akárcsak a többiek, én is erősítek, futok, biciklizek, de épp’ nemrég beszéltem Csernyánszki Norbert kapusedzőnkkel, aki videóhíváson mutatott pár speciális gyakorlatot, amit itthon is tudok csinálni. A barátnőm pedig készségesen segít a feladatok minél jobb és pontosabb kivitelezésében. Ennyi idő elteltével - kapusok lévén - már muszáj volt áttérni a labdás gyakorlatokra is. Egyelőre a kertben dolgozok tehát, de már nagyon hiányoznak az edzések.”

Holczer Ádám: „Hasonló módszerekhez nyúlok, mint amikor nyári „pihenő” van, hiszen várhatóan további öt-hat hétig még nem lesz futball. Persze nyilván más most a helyez, mint két évad között, ha újraindulunk, lesz maximum két-három hetünk felpörögni, formába kerülni az első meccs előtt. Természetesen én is folyamatosan egyeztetek kapustrénerünkkel, de itthon nem egyszerű. Nincsenek nagyon olyan lehetőségek, ahol labdás gyakorlatokat lehetne csinálni, de kreatív vagyok, egészen biztos, megoldom rövid időn belül. A reflexeimet például teniszlabdával edzem. Eddig keményen erősítettem, viszont lassan jön majd a labdaéhség is. Nem vagyunk egyszerű helyzetben sajnos, de ez van, alkalmazkodnunk kell.”

Legfrissebb híreink