Így készül Belekben a gyilkos tavaszi hadjáratára a magyar csapat – KÉPGALÉRIA

Az opera és a balett labdába sem rúghat.

Forrás:

Turistacélpont és fejlett golfközpont.

Ez a két kitétel jut a legtöbb embernek az eszébe Törökország Antalya tartományának Serik körzetében található, a csúcsszezonban 10 ezer főssé váló Belekről.

És persze az is, hogy több mint 30 darab 4 vagy 5 csillagos szállodája van. 

Híres nevezetessége a Kurşunlu-vízesés a rejtett barlangját imádják a legjobban a Belekben pihenők. Az ókori Aszpendosz amfiteátruma 2000 éve 20 000 embert volt képes befogadni, ma is tartanak itt a szabadtéri klasszikus, balett- és operaelőadásokat. 

Ám mégsem a fentiek miatt fontos a település a magyar (és még jó néhány másik nemzet) futballrajongóinak. Hanem azért, mert a szállodákhoz rengeteg jó minőségű focipálya is tartozik, amelyek miatt rengeteg gárda jár ide alapozni. Legfőképpen persze télen.

Külön iparág is épült az edzőtáboroztatásokra, mely utazások és a mérkőzések szervezésével foglalkozik. Legalább 15 éve, hogy több cég is erre hegyezi ki a fő tevékenységét.

A Paks is Belekben edzőtáborozik, a körülményekről és a lehetőségekről Méhes Tamás kommunikációs-igazgató mesélt az nb1.hu-nak:

„A szobáktól az ételekig minden kiváló minőségű a csapat szálláshelyén. Az edzőpályák professzionálisak, amihez nagyszerű időjárás is társul, így minden maximálisan adott egy jó felkészüléshez. A srácok nagyobbik része már ismerősen mozog a szálláson, hiszen egy éve is pont itt táboroztunk. A szakmai stáb pedig az első percektől kezdve egy végtelenül precízen meghangolt programon vezeti keresztül a játékosainkat. Klassz és egységes a légkör a csapat körül. Szombat délután az első felkészülési mérkőzésünket is lejátsszuk, ellenfelünk az azeri Sabah FK gárdája lesz. A későbbiekben még az FC Botosani, az RFK Ahmat Groznij és a PFK Ludogorec Ragrad vár ránk.”

Az összetartások kiemelten fontosak a vezetőedzők és a szakmai stábok tagjainak a számára (is). Ilyenkor tényleg csak a labdarúgással tudnak foglalkozni a játékosok, az edzéseken meg kiemelt szerepet kapnak az erőgyűjtésen túl a taktikai elképzelések begyakorlásai is.

„A labdabirtoklásban és a támadófociban mindenképpen fejlődnünk kell, de felkészülési időszak révén a terheléssel is foglalkozunk, még ha rövidke is a pihenő. Jelen pillanatban a csapatrészeket állítjuk össze kollégáimmal, ezért az edzőmeccsek alkalmával mindenki megközelítőleg ugyanannyi lehetőséget fog kapni a pályán, mely által labdarúgóink között egy igazi versenyhelyzetet szeretnék teremteni a csapatba kerülésért” - vette át a szót Méhestől Osztermájer Gábor vezetőedző.

A Paks eddig két érkezőt jelentett be. Minden új játékosnak fontos, hogy minél előbb beilleszkedjen emberileg- és szakmailag is az új csapatában. A tolnaiaknál most egy kicsit másképpen van, mert Bertus Lajos és Szakály Dénes is visszatérőnek számít.

„Ahogy említette már, mindketten játszottak nálunk, és nagyon örültem a visszatérésüknek, pont ilyen kaliberű játékosokat szerettem volna a csapatba. Kitűnő focisták, akik kiválóan játszanak a csatárok mögött, és egészen biztos, hogy növelni fogják a szekciójuk futóteljesítményét. Tartalommal tölthetik meg a támadásainkat, tehát igazán mozgékony lehet a középpályánk.”

A Paks a címvédő, listavezető FTC otthonában kezdi majd meg a tavaszi szezont, majd következik a gyilkos február, amikor 8 tétmeccset is kell játszaniuk Böde Dánieléknek, hiszen a Magyar Kupában a PMFC ellen lépnek pályára, de már oda-visszavágós rendszerben. Azaz, megint alacsonyabb osztályú gárda ellen juthatnak tovább, és ez több szempontból sem mindegy a szakvezető véleménye szerint.

„Nagy a keretünk, de szükségünk is van húsz játékosra, mivel szerda - szombat ritmusban fogunk játszani. Én személy szerint nagyon örülök a meccseknek, szeretem a mérkőzéseket, remélem, ezzel a játékosok is így vannak, hiszen mégiscsak az a teteje a sportnak. Játszani jobb, mint edzeni, kifejezetten várom a találkozókat. A Magyar Kupa sorsolás úgy hozta, hogy még mindig egy alacsonyabb osztályban szereplő gárda ellen lépünk pályára, így ezt a lehetőséget meg kell ragadnunk. Idén megannyi élvonalbeli csapat búcsúzott idő előtt a kupától, valamint az Újpest - Fehérvár párharc miatt egészen biztos, a következő körben is eggyel kevesebb „nagyágyú” lesz. Lassan beszélgetünk tehát arról is, hogy ez alkalommal egy olyan eredményt hozzunk a sorozatban, ami országos figyelemre méltó is lehet.”

A Paks tehát (a zöld-fehérek továbbra is csak magyarokat foglalkoztatnak), akárcsak a többi csapat, gőzerővel készül. A tolnaiak jelenleg a 10. helyen telelnek, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint a 11., már kieső helyen álló ZTE. A DVSC és a DVTK 2, a Kisvárda 3 ponttal előzi meg a gárdát.

Osztermájer azt is elmondta, szakaszosan is figyeli, milyen feladatokra kell felkészítenie a csapatát, de hozzátette, alap, hogy egyben is előretekint a tavaszra.

Ez nem is csoda, a sűrű mezőny miatt az egész tavaszi hadjárat gyilkos lesz.

A Paksnak is!


 

Legfrissebb híreink