Így készül a Fradi Tábor a folytatásra

Az olaszoknál és a németeknél elszabadulnak az indulatok.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

A tervek szerint legkorábban május 23-án folytatódhat az NB I-es bajnokság. 

Mint ismeretes, a legutóbbi kormányinfó napján este került korrigálásra az aznap délelőtti bejelentés, a javítás után így kiderült, hogy nemcsak vidéken, hanem az egész országban lehet hétfőtől csoportosan edzeni és zárt kapus sporteseményeket rendezni.

Az is tudott, hogy a csapatok már korábban jelezték, ha lesz folytatás, akkor 3 hétre lesz szükségük ahhoz, hogy felkészüljenek a sorozatmeccsekre.

Az MLSZ még nem tett hivatalos bejelentést arról, hogy lesz, és ha lesz, akkor hogyan a folytatás, ennek ellenére a Bors a Fradi Tábor vezetőjét, Hamberger Ádámot is megkérdezte a folytatással kapcsolatban:

„A foci nézők nélkül mit sem ér! De ha nem rendeznének meccseket, abba a klubok mennének tönkre. Most az egészség a legfontosabb, de reménykedem, mire a bajnoki cím eldöntésére kerül sor, addigra enyhülnek a szigorítások, és ott lehetünk a stadionban. Addig pedig a tévé előtt szurkolunk.”

Egyébként Olaszországban és Németországban a szervezett szurkolói csoportok összefogva tiltakoznak az ellen, hogy folytatódjanak a bajnokságok. Az sem tetszik nekik, hogy a klubokat és a szövetségeket a bevételek jobban érdeklik az egészségnél, és az sem, hogy nem lehetnek ott a lelátókon.

A tiltakozás a modern foci és a szenvedélyre épülő hozzáállás közötti éles, talán soha el nem múló ellentétek példáját mutatja be.

A labdarúgás mára (egyébként néhány évtizede már) a szórakoztató-ipar egyik legfontosabb szegmense lett, tíz, de inkább százezrek vagy milliók megélhetését biztosítja világszerte (nem csak focistákét és edzőkét, hanem más, irodai alkalmazottakét, pályamunkásokét, orvosokét, akiknek és a családtagjaiknak veszélyben van a megélhetésük), arról nem beszélve, hogy a televízióknak köszönhetően milliárdok nézhetik a meccseket, nemcsak azok, akik stadionokba ki tudnak menni békeidőben és alapesetben.

Viszont a szurkolóknak is igazuk van, mert szenvedély, azaz szurkolás nélkül, finoman fogalmazva sem az igazi a labdarúgás sem. Joggal sérelmezik azt is, hogy nélkülük lesz a folytatás, hiszen bevételhez segítik a klubjaikat a jegyek és egyéb tárgyak megvásárolásával (ráadásul, idegenbe is elutaznak), de a tévénézők is ahhoz segítik a klubokat.

Az nb1.hu március óta állítja, hogy az újraindulásnál nem lesz olyan forgatókönyv, ami mindenkinek megfelel, több rossz, érdekeket sértő megoldások közül kell majd kiválasztani egyet.

Az nb1.hu 1999-es megalapítása óta igen erősen szurkolópárti, de szerintünk, ha megszűnnek a klubok (minden egyes megszűnőért nagyon kár lenne a világon mindenhol), akkor nem lenne kikért és miért szurkolni...

Jó megoldás tehát egyelőre nincs, a legjobb az lenne, ha lenne egy vagy több készítmény a sunyi kis szemétláda ellen, mely vagy kigyógyítja belőle az embereket vagy meggátolja a fertőzést.
És minél hamarabb, mert minden egyes nappal nehezebb sorsuk lesz azoknak az embereknek (minden szinten), akik minél több dologban nem értenek majd továbbra sem egyet egymással...

És ez így nagyon nem jó...

 

FRISSÍTÉS

15.45:

Fradi: 19-szeres bajnokcsapat vinné Rebrovot? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink