Így játszottak légiósaink a keddi meccseken

Európa – Kádár végig a pályán volt, Guzmics ezúttal sem játszott.

Forrás: lechpoznan.pl

A Lengyel Kupa nyolcaddöntőjében Kádár Tamás csapata, a Lech Poznan a Podbeskidzie otthonában vendégeskedett. A magyar válogatott hátvéd a kezdőben kapott helyet. Az első félidőben a poznani csapat Tomasz Kedziora találatával megszerezte a vezetést, majd a második játékrészben Nicki Nielsen duplázott. Kádár Tamás végigjátszotta a mérkőzést, és a tőle megszokott megbízható teljesítményt nyújtotta.

 

Lengyel Kupa, nyolcaddöntő

 

Podbeskidzie-Lech Poznan 0-3

G.: Kedziora (43.), Nielsen (63., 86.)

 

 

A Lengyel Kupa nyolcaddöntőjében Litauszki Róbert csapata, a Cracovia a Jagielloniát fogadta. A korábbi újpesti középső védő a kezdőcsapatban kapott helyet és végigjátszotta a mérkőzést. A 66. percben begyűjtött egy sárga lapot. A további küzdelmekben azonban nem vehet részt, mert csapata a második félidő elején hátrányba került, és a folytatásban az eredmény már nem változott.

 

Lengyel Kupa, nyolcaddöntő

 

Cracovia-Jagiellonia 0-1

G.: Swiderski (46.)

 

 

Bogdán Ádám csapata, az angol másodosztályban szereplő Wigan a harmadosztályú Oldham otthonában lépett pályára. A magyar válogatott kapus a kispadon kapott helyet, de ez Angliában évek óta így van rendjen, hogy ebben a versenysorozatban többnyire a cserék kapnak bizonyítási lehetőséget. A Wigan kapuját ezúttal a finn Jussi Jääskeläinen védte, de nem sok sikerrel, ugyanis a harmadosztályú csapat 2-1-re diadalmaskodott, igaz a vendégek az első félidő hajrájában megfogyatkoztak, így 45 percet emberhátrányban kellett játszaniuk.

 

Angol Ligakupa, a legjobb 32-be jutásért

 

Oldham-Wigan 2-1

G.: Flynn (18.), Law (83.) ill. Grigg (34.)
Kiállítva: Buxton (45+2.)

 

 

Kedden kora délután Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata az, RB Leipzig lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését. Az ellenfél az osztrák másodosztályban szereplő FC Liefering volt, amely igencsak borsot tört a lipcsei gárda orra alá, ugyanis az első félidő 20. percében már háromgólos előnyre tett szert.

 

A folytatásban feljött a Red Bull és a fordulás előtt már feljött 2-3-ra. A második félidő elején az osztrák csapat szerzett egy gólt, amire lipcseiek kettővel válaszoltak, így kialakult a 4-4-es végeredmény. Kalmár Zsolt az első félidőben kapott lehetőséget, míg Gulácsi Péter végigvédte a találkozót.

 

Felkészülési mérkőzés

 

RB Leipzig-Liefering 4-4

G.: Nukan (24.), Bruno (25.), Keita (69.), Poulsen (78.) ill. Berisha (7., 18., 20.), Meister (53.)

 

 

A Lengyel Kupa nyolcaddöntőjében Guzmics Richárd csapata, a Wisla Krakow a másodosztályban szereplő Sosnowiec otthonában lépett pályára. A rendes játékidőben 3-3-as döntetlen született, így jöhetett a hosszabbítás. A 110. percben a szlovén Denis Popovic találatával először a mérkőzésen megszerezte a vezetést a Wisla, és behúzta a továbbjutást.

 

A magyar válogatott hátvéd már hétvégén sem játszott, és ezúttal sem került be a Wisla keretébe. Ahogy azt korábban jeleztük, Guzmics Richárdnak több kérője is van, menedzsere Filipovics Vladan a hétvégén elmondta, hogy Lengyelországban egyeztet a jövőjéről. Valószínűleg ez nagyban közrejátszik abban, hogy nem kapott lehetőséget az elmúlt két mérkőzésen.

 

Lengyel Kupa, nyolcaddöntő

 

Sosnowiec-Wisla Krakow 3-4

G.: Udovicic (21.), Dudek (69.), Matic (87.) ill. Mojta (42.), Drzazga (75.), Nowak (77.), Popovic (110.)

 

Legfrissebb híreink