Így gratulált egymásnak az FTC és az Újpest – részletek

A színfalak mögött azért más a helyzet!

Forrás:

Már a régi nagyok is többször elmondták (nem csak Magyarországon), hogy azért, mert a klubok rivalizálnak egymással, az alkalmazottaik, legyen szó vezetőről, játékosról vagy edzőről, nem utálják ám egymást, mégpedig annál az egyszerű oknál fogva, hogy egy nagy és még közös közeget is alkotnak.

És ez még akkor is így van, ha két adott klub szurkolói tiszta szívből gyűlölik egymást.

Erre példa az a levelezés, ami a magyar bajnok Ferencváros és a Magyar Kupa-győztes Újpest között történt. Az üzenetváltást Kubatov Gábor, az FTC elnöke hozta nyilvánosságra.

Persze fricskázás mindig is volt, most is van és mindig lesz a klubok, a játékosok, vezetők és az edzők között is (pláne a meccs hevében, kemény vitákkal is tarkítva), olyan is, amin a szurkolók vagy halálra sértődnek vagy nagyon felidegesítik magukat, de attól még a tény tény marad: a színfalak mögött teljesen más világ van, mint amit a kívülállók gondolnak, elképzelnek vagy elvárnak.

ÍME, AZ ÚJABB BIZONYÍTÉKOK:

„Óriási bravúr, nagy küzdelem volt a hétfői mérkőzés, melynek eredményeként a csapat megszerezte a klub történetének tizenegyedik kupagyőzelmét, melyből három Roderick Duchatelet elnök úr nevéhez fűződik. Bár a két klub szurkolói között időnként ellentét feszül, természetesnek tartjuk, hogy gratuláljunk és elismeréssel adózzunk az Önök által elért sikerhez. Erről szól a sport és ezt diktálja a fair play. Őszintén kívánunk Önöknek további sportsikereket, képviseljék minél eredményesebben a magyar labdarúgást a nemzetközi porondon is” - írták a zöldek.

„A Ferencváros és az Újpest történelme hosszú időre nyúlik vissza, a rivalizálás a két csapat szurkolói között teszik izgalmasabbá a magyar futballt már évtizedek óta. A derbik során a harcot és az eredményt soha nem a tabellán elért helyezés határozta meg, ezért mindig izgalmas, felfokozott érzelmű mérkőzéseket lehetett látni a pályán és a lelátón is egyaránt. A Ferencváros ebben az évben is sokat tett hozzá a futballtörténelemhez. Jó érzés volt látni, hogy hosszú idő után újra magyar csapat menetelt a BL-ben. Nehéz szezon volt az idei, a koronavírus minden csapat életét megnehezítette, a Ferencváros ennek ellenére hármas terhelés alatt is kivívta a 32. bajnoki címét, ráadásul ellentmondást nem tűrően. Gratulálunk a remek szerepléshez, a bajnoki címhez, és további sok sikert kívánunk a hazai és a külföldi porondon egyaránt! Örök riválisként, de nem ellenségként a magyar futballért sportbaráti tisztelttel” – válaszolták a lilák.


 

Legfrissebb híreink