Így érhetett el Szoboszlai Dominik a Red Bull kezdőjéig

A játékos ügynöke felfedte a titkot.

Forrás:

A magyar köztudatba és nem mellesleg a Red Bull Salzburgba is berobbant Szoboszlai Dominik, aki a napokban hosszabbította meg szerződését klubjával. Napoli elleni meccsüket követően a szakvezetés is az egekbe magasztalta
 
A promotions.hu kérdéseire Esterházy Mátyás, a játékos ügynöke felfedte, hogyan lehet erre a szintre eljutni, de Dominik helyzetéről is több részletet elárult. Többek között kitértek arra, hogy az ilyen sikerek nem szédítenek-e meg egy még mindig csak 18 éves labdarúgót. Az ügynök egyértelműen kijelentette, ezért vannak mellette Szoboszlai Zsolttal, Dominik édesapjával, hogy ez ne történhessen meg, azonban azt is fontosnak vélte hangsúlyozni, hogy nagy önbizalom kell, hogy ilyen szinten is megállja az ember a helyét, amit gyakran összetévesztenek Magyarországon a nagyképűséggel. Emellett kijelentette, a gyerekek önbizalmát letörni nem hiba, hanem bűn. 
 
Azt is elmondta, igyekeznek a túlzott elvárásoktól mentes környezetet kialakítani a nagyon céltudatos Dominiknek, ez az egyik táptalaja sikereinek.
 
Arra is kitértek, hogy a tavalyi száz felnőtt csapatbeli percéhez már az Európa-liga és bajnoki kezdő tagságot is hozzáírhatja a középpályás. Esterházy szerint viszont nem az volt a fontos, hogy mennyit és miben fejlődött ez alatt a magyar válogatott labdarúgó, hanem, hogy milyen játékosok közé sikerült már akkor is, és most is beverekednie magát. Egyszerűen csak el kellett érnie, hogy az edző úgy érezze, eljött az ideje. Hangsúlyozta, Dominik minél magasabb szinten, minél jobb játékosokkal, minél nagyobb nyomás alatt kénytelen játszani, annál jobban tud teljesíteni. Tehát megvan az a képessége, ami a legkomolyabb elitre jellemző: őt feldobja a nyomás.
 
Emellett technikai képességeit, fizikai adottságait is méltatta az ügynök, de arról is beszélt, hogy a fejjátékán még lehetne dolgozni, és tapasztalatot szereznie. 
 
Azt is elmondta, nem feltétlenül kell kivételes tehetség egy osztrák topcsapathoz való bekerüléshez, sokkal inkább a plusz munka, az elhivatottság az, ami addig elvihet egy labdarúgót. Kiemelte, „több magyar fiatal is pallérozódik a salzburgi akadémián, s van is esélyük bejárni azt az utat, amit Szoboszlai Dominik bejárt. Ez egyfajta üzenet is lehet a játékosoknak. Munkával és alázattal rendkívül messze lehet jutni.”
 
Hangsúlyozta, napi 4-5 órányi befektetett munkáról beszél ilyenkor, amiből 3-3,5 óra kell a plusz gyakorlatokra.Ezt Dominik beletette karrierjébe. Ezterházy kijelentette, technikai képességei, fizikai adottságai és mutatói, illetve játékintelligenciája miatt egyetlen magyar játékoshoz sem fogható a csodatini.

Legfrissebb híreink