Így ejtették ki az NB III-as Pruknerék a Videotont

Budapest – A Magyar Kupa eddigi legnagyobb csodájának az összefoglalója.

Forrás:

Kétszer is vezetett, végül 2-1-re nyert az NB III-as Budafok a Videoton ellen ma kora délután, így bejutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. Íme, a találkozó összefoglalója.

 

A Videoton  tudósítását változtatás nélkül közöljük.

 

Budafok-Videoton 2-1

 

„A Budafok szerzett vezetést az első félidőben, amit Bódi egyenlített ki a 66. percben. A találkozó végén újra betaláltak a hazaiak, amire már nem tudtunk válaszolni.

 

A legjobb 16 közé jutás volt a tét a Magyar Kupában szerda délben Budafokon. Az NB III Közép-csoportjának második helyén álló hazaiak az előző körben az NB II-es Szeged 2011 Grosics Akadémiát búcsúztatták. Rendkívül hideg, szeles időben léptek pályára a csapatok, nálunk több fiatal is - Bévárdi, Kovács S., Varga B. - kezdőként kapott lehetőséget.

 

A meccs első helyzetét a 10. percben láthattuk, amikor Fekete lépett ki védőink között, megpróbálta átemelni Horváth felett a labdát, kapusunk azonban résen volt. A félidő közepén Ladányi kétszer is próbálkozott, egyik sem okozott gondot Horváth Tamásnak. A kettő között Bódi maradt le kevéssel egy rosszul hazaadott labdáról, a budafoki portás lábbal mentett szélsőnk elől. Az első félóra végén megszerezte a vezetést ellenfelünk, Vankó csapta be Varga Bencét a szélen, laposan középre passzolt, az érkező Grúz pedig 7 méterről a hálóba lőtt (1-0).

 

A 37. percben Kovács S. labdájával Nego lépett ki, majd lőtt a hálóba, de les miatt nem adta meg a találatot a játékvezető. A félidő utolsó percében Bódi éles, lapos beadása jött ki a budafoki kapu torkából.

 

Szünetben hármat is cseréltünk, Barczi, Bévárdi és Pölöskei helyett Juhász, Hadzic és Géresi folytatták a meccset, utóbbi rögtön helyzetbe is került, 15 méterről alig lőtt a bal felső fölé. Az 52. percben Juhász fejesét fogta a budafoki kapus. Négy perccel később Géresi ment el remekül a védők mellett, keresztbe lőtte a labdát, Bódi visszatette a hosszú oldalról, de egy védő érkezett leggyorsabban és mentett. Beszorítottuk Prukner László együttesét, akik kontralehetőségekre várva védekeztek. A 61. percben előbb Vinícius lövése szállt fölé, majd Juhász fejesét fogta Szabó. 5 perccel később góllá érett a fölényünk: Bódi remekül vett át egy labdát a hazai tizenhatosnál, majd szépen lőtt 13 méterről a bal alsóba (1-1).

 

Az egyenlítést követően sem változott a játék képe, birtokoltuk a labdát, próbálkoztunk, de jól védekeztek a hazaiak. Ez alól kivétel a 78. perc, amikor Kovács S. passza után Hadzic találta el a jobb kapufát, vagy amikor Bódi lövését védte Szabó Balázs. Amikor már nagyon úgy nézett ki, hogy hosszabbítás következik, egy gyors kontra végén újra vezetéshez jutott a Budafok: Csizmadia ugratta ki a saját térfeléről Kovácsot, aki egyedül vezethette Horváthra a labdát, majd 13 méterről, nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába (2-1).

 

A három perces hosszabbítás elején Kovács került helyzetbe, lövésébe azonban belevetődött egy védő, így nem tudtunk egyenlíteni. 2-1-re győzött a Budafok és továbbjutott a legjobb 16 közé, mi pedig búcsúztunk a Magyar Kupától. Legközelebb szombaton lépünk pályára, az OTP Bank Liga 18. fordulójában a DVSC vendégei leszünk.”

 

Budafok-Videoton 2-1

G.: Grúz 29, Kovács 85

Budafoki MTE: Szabó -- Patkós, Vaszicsku, Khiesz, Huszty, Grúz, Nagy (Csizmadia 54), Ladányi (Földi 80), Kovács, Vankó, Fekete (Végh 63) Bódi 66. Vezetőedző: Prukner László

Videoton FC: Horváth -- Stopira, Vinícius, Varga, Nego -- Pölöskei (Juhász 46), Kovács -- Bódi, Kovács, Barczi (Géresi 46) -- Bévárdi (Hadzic 46). Vezetőedző: Henning Berg

Legfrissebb híreink