Idősebb Dárdai Pál: „Taknyos edző vagy! Így nem lehetsz kapitány!”

Budapest – A Hertha edzője a holland Huub Stevenst ajánlotta maga helyett, amikor felkérték a válogatott irányítására.

Dárdai Pálnak köszönhetően itthon és Berlinben is kitört a fociőrület. A válogatottat az Eb-kijutáshoz vezető útra állító, a kiesőjelölt Herthából nemzetközi kupaindulót formáló edző könyvet írt, mesél sikerről, kudarcról, boldogságról. A Blikk exkluzív részleteket közöl a megjelenés előtt.

 

Dárdai az OTP-székházban találkozott Csányi Sándor MLSZ-elnökkel és a szövetség főtitkárával, Vági Mártonnal. Eleinte nem tartotta magát megfelelő választásnak a Hertha mestere, ő a tapasztalt holland Huub Stevenst ajánlotta, aki szívesen átvette volna csapatunkat, ám Csányi Sándor hajthatatlan volt.

 

„Szövetségi kapitányként léptem ki az OTP-székházból. Nem azon az ajtón, amelyen bementem, hanem a hátsón, mert senkinek sem lett volna szerencsés, ha az előtérben várakozó Pintér Attilával találkozom” – emlékezett vissza Dárdai Pál

 

Miután Dárdai ott helyben kijelölte a stábját (noha az MLSZ Király Gábort kapusedzőként akarta foglalkoztatni, Dárdai ragaszkodott hozzá, hogy játékosként/kapusként számolhasson vele), elújságolta családjának a hírt.

 

„Először Mónit hívtam. Mondtam neki, hogy most már First Lady vagy. Igaz, egyelőre nincs fizetés, mert ingyen vállaltam, de akkor is First Lady vagy” – újságolta feleségének a kinevezését.

 

Családi perpatvar este lett, miután visszarepült Berlinbe, felhívta édesapját is, hogy vele is megossza a nagy hírt.

 

„Most azonnal felhívod őket, és visszamondod az ajánlatot! Mit képzelsz magadról?! Taknyos edző vagy, még tanulnod kell! Így nem lehetsz kapitány! És különben is, itthon kicsinálnak majd.” – emlékezett vissza idősebb Dárdai Pál szavaira a fia. – Csak annyit mondtam neki, apu, ez van, és nem mondom vissza, meg fogom csinálni!

 

Legfrissebb híreink