Idei második felkészülési meccsét is behúzta a Paks

Belek – Gyászszünettel kezdődött az a találkozó.

Forrás: paksifc.hu

 

Felkészülési mérkőzés

 

Paksi FC – PFK Montana 3–1 (1–0)

G: Koltai (21.- 11-esből), Jelena (46.), Gévai (75.)

 

Paks: Rácz G - Nagy Á. (Kulcsár 70.), Kovács G. (Gévay 70.), Lenzsér (Papp 70.), Báló (Hahn 70.) - Kesztyűs (Kecskés 70.), Simon M. (Bognár D. 79.), Hajdú Á. (Bertus 57.) - Koltai (Zachán 46..), Jelena, Haraszti (Szabó 46.). Vezetőedző: Csertői Aurél

 

Az OTP Bank Liga nyolcadik helyén álló Paksi FC megnyerte idei második felkészülési mérkőzését is. Csertői Aurél gárdája a Belekben rendezett összecsapáson a bolgár PFK Montanát győzte le 3-1-re.

 

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a pénteki veronai buszbalesetben elhunytak emlékére. Az első félidő elején mindkét oldalon kialakultak helyzetek, de már ekkor is érezni lehetett, hogy a Paks fog dominálni. A a büntetőből szerzett vezető gólt követően, még a szünet előtt növelhették volna előnyünket a zöld-fehérek, először Jelena, majd később Haraszti került ígéretes helyzetbe.

 

Fordulás után azonnal gólt szerzett a Paks, bár ezt követően kissé hullámzóbbá vált a játék, de még ekkor is az történt a pályán, amit Csertői Aurél gárdája akart. A bolgárok szépítő góljára nem sokkal később válaszolni tudtak a paksiak, és utána is kialakítottuk komolyabb lehetőségeket. Összességében elmondható, hogy a Paks megérdemelten nyerte meg első törökországi felkészülési mérkőzését.

 

A gólok története:

 

21. perc: Hajdú mélységből indította a kifelé mozgó védők között kilépő Kesztyűst, aki a kifutó kapus felett átemelte a labdát, majd a hálóőr elütötte őt. Mivel a labda célt tévesztett, így a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Koltai értékesítette.

 

46. perc: Közvetlenül a második félidő elején Lenzsér keresztlabdája után Báló indította Szabót, aki laposan középre passzolt, Simon érkezett, de lövését a kapus még hárította. A lecsorgót Jelena összeszedte, és balról a hosszúba lőtt.

 

67. perc: Eladott labdával indulhattak meg a bolgárok, és támadójuk a tizenhatosunk jobb oldaláról lőtt a hosszúba.

 

75. perc: Bal oldali szabadrúgást követően Bertus az alapvonalról emelt a hosszúra, ahol az érkező Gévay a rövid sarokba fejelt.

 

A MÁSODIK GYŐZELEM

Legfrissebb híreink