Huszti-parádé a fehérváriak meccsén - videó

Remekelt a rutinos futballista.

Forrás:

Mol Fehérvár FC–Gyirmót FC Győr (II.) 3–1 (Juhász R. 15., Nego 41., Elek Á. 65., ill. Heffler 37.)

A fehérváriak a másodosztályban edződő Gyirmóttal csaptak össze pénteken. A meccset az NB I éllovasa 3-1-re nyerte meg. A találkozó kulcsfigurája Huszti Szabolcs volt, aki három gólpasszal vétette észre magát. Íme a fehérváriak összefoglalója a felkészülési találkozóról:

A válogatott szünetet kihasználva együttesünk péntek délelőtti kezdéssel felkészülési mérkőzést vívott az NB II-es Gyirmót csapatával. A mieinknél természetesen hiányoztak a különböző válogatottakba behívott futballisták.

Kezdőnk így az alábbi volt: Kovács D. - Hangya, Juhász, Elek, Stopira - Nego, Huszti, Hadzic, Petrjak - Pantics, Hodzic. A Gyirmótnál több korábbi játékosunk is helyet kapott: nyáron távozó kapusunk, Hársfalvi András, 2011-es bajnokunk, Lipták Zoltán, illetve 2010-es ezüstérmesünk, Présinger Ádám.

Gyirmóti lehetőségekkel kezdődött a találkozó. A 3. percben Villám gyorsan végzett el egy szabadrúgást, amely meglepte a sorfalat instruktáló Kovács Dánielt, de kapusunk nagy vetődéssel kitolta a kísérletet. A 11. percben Stopira hazaadását csípte el Szarka és jobb oldalról ballal a sarkot vette célba, Kovács ismét szépen védett. A 15. percben megszereztük a vezetést. Huszti 35 méteres, bal oldali szabadrúgása szépen tekeredett középre, ahol Juhász emelkedett a legmagasabbra és a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

Öt perccel később Herjeczki tekert ballal, 22 méterről, a labda elzúgott a jobb kapufa mellett. A 27. percben Huszti távoli kísérlete kerülte el a kaput, néhány perccel később Szarka pörgetett Herjeczki elé, aki jócskán fölé lőtt a tizenhatoson belülről. A 37. percben egyenlítettek a vendégek. Villám lapos beadása Kontárról pattant hátra, középre, ahonnan Heffler Norbert ballal, higgadtan lőtt a jobb alsóba (1-1).

Négy perccel később Hodzic ugratta ki egy labdaszerzés után Husztit, aki a jobb oldalon befutó Negóhoz passzolt. Francia-magyar játékosunk átvétel után a hosszúba lőtt (2-1).

A játékrész utolsó percében egy beadást a Vidiben ma debütáló Pantics ballal lőtt a bal kapufa mellé, szerb játékosunk azonban a második félidőre már nem futott ki: Futács Márkó váltotta. A vendégek részéről Szabó Lukas, Vogyicska, Zeke, Krebsz, Lázár Patrik és Koltai álltak be, a felállás a következő lett: Hársfalvi - Krebsz, Lipták, Villám, Zeke - Koltai, Kontár, Lázár P. - Vogyicska, Szarka, Szabó L.

A 47. percben Hodzic tört be a tizenhatosra és élesen beadott, a labda egy védőről a felső lécre, onnan vissza a mezőnybe pattant. Az 55. percben Petrjak löbbölt középre, Futács félollózó mozdulattal lőtt volna a hálóba, de nem sikerült a kapuba továbbítani. A 60. percben Vogyicska lövését húzta le Kovács Dániel. A 65. percben Huszti szögletét Elek bólintotta a kapuba 8 méterről (3-1).

A gól után Szarka helyére Mayer Ádám jött. Két perccel később Koltai lövése ment mellé 15 méterről, majd Kontár bombázott fölé. A 74. minutumban Mayer jobblábas lövése pattogott el keresztbe kapunk előtt, majd Vogyicska 20 méteres kísérlete sem ért célt. A 78. percben Stopira beadását Futács bólintotta rá, de Hársfalvi hárított. A 80. percben újabb kapufa borzolta a kedélyeket: Vogyicska találta el a felső lécet 15 méterről, de gól ebből sem született. A 88. percben Hangya tette vissza az érkező Negónak, aki 14 méterről egyből lőtt, Hársfalvi fölé tolta.

Több helyzet már nem adódott a mérkőzésen, csapatunk - válogatottjait nélkülözve is - magabiztosan, 3-1-re győzte le a Gyirmót csapatát.
 

Legfrissebb híreink