Huszti Dzsudzsákot méltatta, Horváth Ferenc kiakadt a VAR miatt, Stöger duplán csalódott

Janeiro elárulta, kihez szaladt ki.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Szombaton két mérkőzést rendeztek meg az első fordulóban. A Ferencváros nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki a Kisvárdától, míg az újonc Loki fölényes győzelmet aratott a Honvéd otthonában. Nézzük, a vezetőedzők hogyan értékelték a látottakat.

FTC-Kisvárda 1-2

Peter Ströger: "Csalódott vagyok a mai eredmény miatt. A fociban benne van a vereség, viszont az a stílus, amit ma a pályán mutattunk, az abszolút nem az a játék, amit látni szeretnék a csapattól. A jövőben mindenképpen több türelmet várok el a játékosoktól a pályán. Talán mondhatjuk, hogy egyéni hibák előzték meg a gólokat, viszont szerintem nem ez volt a legnagyobb probléma a mai mérkőzésen. Az volt a legnagyobb probléma, ahogy az első perctől kezdve felálltunk a pályára, nem játszottunk elég jól, nem játszottunk elég komolyan, így nem lehet hozzáállni egy mérkőzéshez. Sok hiba belefér egy meccsbe, viszont ezeket mindig meg kell próbálni kijavítani, ez ma nem történt meg. Talán mondhatom azt, hogy egy kicsit arrogánsan játszottunk. Már három hete beszélünk és készülünk a fiúkkal a hasonló mérkőzésekre. Szerintem mutattunk minőséget az előző mérkőzéseken, de sok esetben talán a szerencse is a mi pártunkat fogta. Bizonyos dolgokat át kell beszélnünk a fiúkkal. Szerintem nekünk van a legjobb csapatunk, de ezt be is kell bizonyítanunk, mindenki, aki pályára lép, ezt éreznie kell. Mindenki keményen dolgozik azért, hogy bekerüljön. Megpróbálunk több lehetőséget adni azoknak a játékosoknak, akik a legtöbbet dolgoznak az edzésen, hiszen nagyon erős ellenfelek állnak előttünk az elkövetkezendő hetekben. A játék minden összetevőjében javulnunk kell. Slavia remek csapat, jó játékosokkal, fizikálisan is erős ellenfélre számítunk. Fel kell nőnünk a feladathoz és támadásban is a legjobbat kell nyújtanunk, mert ez a teljesítmény nem lesz elég a következő hetekben." (fradi.hu)

Fradi-Kisvárda: a videóbíró is főszereplő volt a szép jubileumon - NB1.hu

 

Joao Janeiro: "Hatalmas győzelem volt ez. Sikerült megvalósítanunk azt a stratégiát, amit elterveztünk. Külön öröm, hogy először tudtunk a Ferencváros ellen diadalmaskodni. Ez volt klubunk 100. NB I-es meccse, ami történelmi pillanat. A testvéremhez szaladtam ki a lefújás után. Nem olyan egyszerű az edzők élete, ahogy azt sokan gondolják." 

Honvéd-DVSC 1-4

Horváth Ferenc: "Nagyon jó első félidőt játszottunk, ekkor el is dönthettük volna a meccset. Ült, amit elképzeltünk, frissek és gyorsak voltunk, meg tudtuk bontani a Debrecent, sok helyzetünk volt. Lehet, ha rúgunk még egy gólt, másképp alakult volna a meccs. A második félidőről nehéz beszélni, illetve arról is, hogy a VAR most hasznos vagy nem hasznos. Érdekes szituáció, hiszen ki dönti el, hogy mit néznek vissza. Klemenz első sárgáját miért nem nézte vissza senki? A harmadik gólnál miért nem nézték vissza, hogy kint volt-e a labda vagy sem? A VAR-ral 100 éves tradíciót szednek szét. Folyamatosan áll a játék. Ugyanannyit vesz el, mint amennyit ad. Mesterkéltté teszi a labdarúgást. A meccs előtt is ez volt a véleményem. 2-1-es Loki vezetésnél mentünk előre. A csapat nyerni akart, ezt nem lehet vitatni. Nekem az, hogy 2-1-re vagy 4-1-re kapunk ki teljesen mindegy. A csapaton lehetett látni, hogy jó formában van, és ez egy másik Honvéd, mint ami volt az eredménytől függetlenül. A Honvéd attól lett más, mert kiállítottak egy embert, emellett egy tizenegyest is kapott a Loki. A tizenegyesről nehéz beszélni, hiszen Klemenz könyökét találta el a labda. Ezért még további büntetést is kapott, amit nem feltétlenül tartok igazságosnak. Pár perccel később újabb gólt kaptunk, ezt követően eszeveszett rohanás jött." 

(null)

(null)

Az nb1.hu azt vetette fel, hogy Eppel, Balogh és Lukics személyében három csatára is van a Honvédnak, bár Balogh ajánlatairól lehet hallani. Emellett Lukics állapotára is rákérdeztünk Horváth Ferencnél:

"Balogh Norbi ajánlatairól nem tudok semmit. Lukics játékban van, úgy érkezett hozzánk, hogy a múlt hétvégén még bajnokit játszott. Közel áll ahhoz, hogy 100 százalékos állapotban legyen" - felelte a kispestiek vezetőedzője. 

Huszti Szabolcs: "Két ellentétes félidőt produkáltunk. Ha az első félidőben 3-0 a Honvédnak, egy szót sem szólhattunk volna. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki, rajtunk pánikot éreztem, kicsit NB II-esen kezdtük ezt a meccset. Tetszett ahogy a fiúk pályára léptek a második félidőben. Nem csak a kiállítás miatt, de az első 10-15 percben azt éreztem, hogy van keresnivalónk. Örülök, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot. Begyakorolt figura után szerzett gólt Bárány Donát, bár Bódi Ádám jól rögtönzött. Az első tizenöt percben azt éreztem, hogy kicsit be volt tojva a csapat. Ha gólt szerzünk, mindenki benne van, de ha gólt kapunk, abban is mindenki benne van. Örülök, hogy van VAR, biztos, hogy lesz, amikor ellenünk fognak tizenegyest befújni. A fejek álltak át az első osztályra a második félidőben. Az edzőmeccseket hiába nyertük meg a Roma kivételével, az NB I más nívó. Szép gólokat szereztünk, az NB II-ben is sok gólt szereztünk és sok helyzetet dolgoztunk ki. Egy meccs nem mérvadó, ha kikaptunk volna 3-0-ra, akkor sem lehetett volna temetni a csapatot. A 4-1-es győzelemmel sem a BL-t nyertük meg. Dzsudzsák Balázs vezér, pályán kívül barátok vagyunk, de edzésen vagy meccsen én vagyok az edzője. Az új pozícióját nem értem, hiszen mióta itt vagyok, hatosként futballozik. Neki ez fekszik, mozgatja a csapatot." 

Az nb1.hu ezt kérdezte Husztitól: a Honvéd sok helyzete miatt történt változtatás a védelemben?

"Nem szabad a védőkre ráhúzni az egészet. A középpályás sorunk sem volt tökéletes, elöl nem tartottuk meg a labdát, a Kispest jól támadott le az első félidőben.. Ha gólt kapunk, nem csak a védők hibája. Deslandes a közelítőjével bajlódott, jelzett, hogy nem tudja folytatni."

Visszatérés az NB I-be: Dzsudzsák és a DVSC is letette a névjegyét - NB1.hu

 

Emellett arra voltunk kíváncsiak, hogy van-e kedvenc gólja Husztinak a négy közül? 

"Nincs kedvenc. A gól, az gól. Bévárdi megoldása extra volt. Nekem a tizenegyes is ugyanannyira kedves. 3-0-s vezetésnél gyakorlatilag verekednek a játékosok a tizenegyesért, de 0-1-nél odaállni mutatja Balázs karakterét."

Legfrissebb híreink