Hosszabbított tehetségével a Honvéd, majd lepasszolták őt

Megfontolt szavakkal konstatált a támadó.

Forrás: honvedfc.hu

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2022 nyaráig szerződést hosszabbítottak Májer Milánnal, ám a fiatal támadó az idényt az NB II-es Gyirmótnál fogja tölteni. Íme, a klub közleménye:

"A Budapest Honvéd és a Gyirmót FC vezetősége megegyezett arról, hogy Májer Milán a 2019–2020-as szezonban a feljutásra hajtó NB II-es együttes kölcsönjátékosa lesz. Egyúttal örömmel számolunk be arról, hogy a 20 esztendős támadó 2022. június 30-ig szerződést hosszabbított a Honvéddal. Májer Milánra hosszú távon számít a Honvéd, a folyamatos fejlődése és a felnőttfutballbean való tapasztalatszerzés miatt is döntöttünk úgy, hogy elengedjük Gyirmótra, de a szakmai stáb (a többi kölcsönjátékoshoz hasonlóan) az ő szereplését is figyelemmel kíséri majd.

„Néha hátra kell lépni egyet, hogy utána előreléphessünk kettőt, ezt beszéltük a menedzseremmel, Paunoch Péterrel is a döntés előtt. Elégedett vagyok az eddigi karrieremmel, tizennyolcszor játszhattam az NB I-ben, ott voltam a Magyar Kupa döntőjében, szerepelhettem a Fradi, vagy éppen a Vidi ellen. Lehet, hogy már korábban meg kellett volna hozni ezt a döntést, és elmenni az NB II-be, de eddig nem éreztem szükségességét, most viszont igen. Szerettem volna többet játszani az első csapatban, ez azonban másként alakult, a játéklehetőségre viszont szükségem van. Rengeteg pluszmunkát végzek az edzések mellett, ami a jövőben sem változik, így szeretnék visszatérni jövő nyáron Gyirmótról, hogy bekerülhessek a Honvéd kezdőcsapatába - mondta Májer.

 

Májer Milán az előző szezonban ősszel parádézott az NB III-ban, 10 góljával második volt a góllövőlistán, ekkor azonban a meccsek előtti napokban is Pisont István gárdájával készült. Tavasszal azonban már jobbára az NB I-es keret tagja volt, így gyakran csak szombaton késő este dőlt el, hogy másnap meccs vár rá, ez a bizonytalanság pedig nem segítette a pályafutását.

„Jövőre Magyarország és Szlovénia közösen rendezi az U21-es Európa-bajnokságot, amelyen mindenképpen szeretnék ott lenni, úgy viszont elég nehéz bekerülni a keretbe, hogy nem játszom – folytatta Májer Milán. – Az NB II-ben sokat tanulhatok majd, harcosság, vagy éppen az egy az egy elleni szituációkat tekintve, ráadásul rengeteg NB I-es tapasztalattal bíró játékos focizik a bajnokságban. Ahogy említettem is, fontos a játéklehetőség, és fontos, hogy minél magasabb szinten játsszak, nem szerettem volna beleszürkülni az NB III-ba, hiszen a célom, hogy visszatérjek a Honvédhoz és két-három éven belül gólkirály legyek az NB I-ben. Tudom, hogy ez nagy cél, de csak ilyenekért érdemes küzdeni, különben elveszhet a motiváció. Ez viszont mindig előttem lebeg, s tudom, hogy miért dolgozom.”

 

Májer Milán egyébként nem az egyetlen Honvéd-játékos lesz Gyirmóton, hiszen az előző idény után a mostani szezonban is ott futballozik majd (szintén kölcsönben) Herjeczki Kristóf. Májer elmondta, a döntés előtt felhívta régi-új csapattársát, aki arról számolt be, hogy jó helyre, jó közegbe kerül, ráadásul a Gyirmót már régóta szerette volna megszerezni.

„Minden bizonnyal szélső támadóként számítanak rám, így a gólok helyett inkább a gólpasszok kerülhetnek előtérbe. Szeretnénk 8-10 gólpasszt adni, és ugyanennyi gólt is lőni –folytatta Májer Milán. – Ennél is fontosabb azonban, hogy segítsem a Gyirmótot abban, hogy a csapat elérje a célját, az NB I-be való feljutást. Minél több meccset szeretnénk megnyerni, ami a Gyirmótnak is jó, s nekem is, ha jól teljesítek, azt a Honvédnál is látják majd. Ez a nyolcadik évem Kispesten, szeretnék bizonytani a vezetőségnek, a szurkolónak, mindenkinek. Legfőképpen pedig magamnak, hogy amit kitűztem célul, amiben hiszek minden nap, az valóra fog válni!”

Legfrissebb híreink