Hosszabbíthatott a Vidi a magyar válogatott játékosával

Legutóbb két éve történt meg ugyanez.

Forrás:

Már 196 NB I-es mérkőzést játszott Loic Nego, ezeken a találkozókon összesen 30-szor talált be az ellenfelek kapujába, ami azért is elismerésre méltó mutató, mert nem a gólszerzés az elsődleges, de még a másodlagos, vagy harmadlagos feladata sem.

Nego az Újpest után egyébként a Vidi egyik legjobbja is, de az is nyugodtan kijelenthető róla, hogy nagyon sokat segít azzal is a magyar labdarúgásnak, hogy a FIFA szabályváltoztatásának köszönhetően végül magyar válogatott lehetett a francia Nantes akadémiáján nevelkedett játékos, elég csak az Izland elleni mérkőzésre gondolni, amikor az ő találatával egyenlítettünk a 88. percben.

Ha az a gól nincs (nagyjából 4 perccel a becserélése után), akkor később Szoboszlai Dominik sem lövi ki a válogatottat az Európa-bajnokságra.

Nego egyébként 2015 nyarán került a MOL Fehérvár FC-hez, és a klub legutóbb 2019. április  15-én tett bejelentést arról, hogy a játékossal szerződést hosszabbított, ám akkor a felek nem árulták el, hogy mennyi időre szól a megállapodás.

Mindezeket azért meséljük el, mert az nb1.hu úgy értesült, hogy Nego ismét szerződést hosszabbíthatott a Vidivel, ám erről egyelőre sem a klub, sem a játékos nem tett hivatalos bejelentést.

Olaszországból figyelik a Vidi fiatal tehetségét - NB1.hu

 

A Transfermarkt mindenesetre 2023 nyarára teszi a szerződésének a lejárati idejét (korábban ez 2021 nyara volt), a piaci értékét meg 2.2 millió euróra taksálja.

Nego 30 éves, de a vb-selejtezőkön és az Eb-n nyújtandó jó teljesítménnyel mi elérhetne egy szaftos külföldi szerződést, amivel kapcsolatban nem feltétlenül nyugati klubra gondolunk.

Legfrissebb híreink