Hosszabbításban nyertek ellenünk a románok

Tunézia – Felkészülési tornán vett részt a minifoci válogatott.

Forrás:

Egy román-magyar összecsapás legyen az nagy- vagy kispályás, mindig érzelemdús találkozót eredményez, és nem volt ez máskép Tunéziában sem, ahol a két ország válogatottja  a Tuornoi des Champions elnevezésű megmérettetésen vett részt. Rajtuk és a házigazdákon kívül Irak, Elefántcsontpart és Portugália nemzeti tizenegye képviseltette magát.

 

A mieink a csoportkörben a románok ellen nyítottak és értek el döntetlent, majd Irak válogatottja ellen nyertek 4-2-re.  Az elődöntőben Tunézia válogatottja sem állt az útjukba, 2-0-ra nyertek a házigazdák ellen. A döntőben aztán ismét jöttek a románok…

 

“Válogatottunk az elődöntőhöz hasonló szervezett védekezőjátékkal kezdte a mérkőzést, azonban egy szerencsétlen szabadrúgásgóllal az ellenfél viszonylag hamar vezetést szerzett.

A játék képe nem sokat változott ezután, bár Románia érezhetően egy picit visszább állt, míg a mieinknek egy picit több kockázatvállalás kellett az egyenlítéshez. A 20. percben egy remek szögletvariációnak köszönhetően Lak Imre révén sikerült egyenlítenünk és a csapatok 1-1-es döntetlennel mehettek pihenni. 

A második félidőben is hatalmas taktikai harc folyt a játéktéren, mind Magyarország, mind Románia megmutatta a tunéziaiaknak mi is az a minifoci. Bár a játékrész végén akadt két hatalmas helyzetünk is, gólt egyik csapat sem szerzett, így következhetett a 2*5 perces hosszabbítás.

Sajnos egy vitatható büntetőnek köszönhetően keleti szomszédaink újra megszerezték a vezetést, melyet kiegyenlítenünk már nem sikerült, sőt az utolsó pillanatban még egy gólt kaptunk... Románia a hosszabbításban 3-1-re legyőzte csapatunkat, mi azonban mégis emelt fővel és rengeteg tapasztalással gazdagodtunk Tunéziában.” – számolt be róla a magyar szövetség honlapja, a minifoci.hu.

 
Nagy Lajos szövetségi kapitány csapatában a következő játékosok kaptak helyet: Sikur Lajos - FTC Futsal, Fekete Róbert - Mates Team, Somogyi Szabolcs – Főnix, Lak Imre - FTC Futsal, Nagy Attila - FTC Futsal, Horváth Zsolt – Főnix, Cseszneki Richárd – Sárépszer, Büki Baltazár - Aramis SE Mad Dogs, Bognár Bence - Aramis SE Mad Dogs, Bánfalvi Balázs – Bádogos.

 

 

Legfrissebb híreink