Hosszabbítás után: DEAC-Csákvár kupameccsen voltunk - videó

Helyszíni riport a szombat esti meccsről.

Forrás:

Magyar Kupa 6. forduló

Debreceni EAC–AqvitalFC Csákvár 2–0 – hosszabbítás után
gólszerző:
Bárány (102.), Bíró (112.)
 

A Magyar Kupa hatodik fordulójának egyik legnagyobb meglepetését a harmadosztályú DEAC okozta azzal, hogy kiütötte az NB II-ben szereplő Csákvárt. A két gárda az impozáns Nagyerdei Stadionban csapott össze egymással. Az aréna akusztikáját sokan dicsérték már korábban is, és a hétvégén is kiderült, hogy pár száz szurkoló is képes remek hangulatot teremteni a gyönyörű létesítményben. A meccset ingyen tekinthették meg az érdeklődők, és ezzel a lehetőséggel sokan élték. A hazai drukkerek az idő múlásával egyre lelkesebben biztatták Kondás Elemér játékosait. Gyakran ment az üzengetés is, vagyis a tábor egyik része azt kiabálta, hogy hajrá, míg a többiek a 100. születésnapját ünneplő klub nevét ordították. 

A játékosokat nem csak a csodaszép helyszín miatt nem kellett nagyon motiválni a kupacsatára. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetítette, vagyis a pályára lépők ország-világ előtt bizonyíthatták, mire is képesek. 

A meccs hosszabbításba torkollott, pedig már a rendes játékidőben több lehetőség adódott a csapatok előtt. Jobban kezdte az összecsapást a Csákvár, de a DEAC is belelendült 10 perc után. Hazai oldalon főleg Bárány Donát lábában volt benne a gól, de sokáig benne is maradt. A Fejér megyeiek a hajrában eldönthették volna a meccset, de Szabados Istvánon nem tudtak kifogni. 

A ráadásban aztán kétszer is felpattanhattak a helyükről a DEAC-szimpatizánsok. Előbb Urbin remek passzát értékesítette Bárány Donát, majd a kapusról kipattanó labdát Bíró Péter juttatta a csákvári kapuba a 112. percben. A lefújás után nem véletlenül zengett a "Szép volt fiúk!" rigmus. A debreceni egyetemisták nagy skalpot szereztek a Magyar Kupában, és várhatják a következő kör sorsolását. Kondás Elemér labdarúgói szombaton is bebizonyították, hogy nem véletlenül tartják őket esélyesnek a feljutásra. Egyébként a Loki korábbi mesterének a munkája egyre inkább meglátszik a cívisvárosi alakulaton.

A Magyar Kupát a Lokival kétszer megnyerő Kondás szerint megérdemelt győzelmet aratott a DEAC. Hozzátette, a helyzetek száma alapján is ők álltak közelebb a sikerhez.

"Elégedett vagyok, hiszen a fiúk sokat tettek a sikerért, és szerintem megérdemelten nyertük meg ezt a találkozót. A csapat jól és taktikusan futballozott, mentálisan és fizikálisan is rendben voltunk. Felvettük a versenyt másodosztályú ellenfelünkkel, sőt, előttünk adódott több nagyobb lehetőség. A kihagyott helyzetek miatt dolgozott bennem némi félsz, hiszen a Tiszaújváros ezt megbüntette.

Nagyon szép ez az eredmény, ami szintén azt igazolja, hogy jó úton járunk. A meccs előtt azt mondtam a fiúknak, hogy élvezzék a játékot, hiszen nincs veszítenivalójuk" - vélekedett a szakember.

 

Visinka Ede nem köntörfalazott, kijelentette, hogy fájt a csákváriaknak a vereség.

"Nem tagadom, csalódás volt a szombati, DEAC elleni kupavereség, ennek ellenére nem gondolom, hogy le kéne térnünk arról az útról, amin a nyáron elindultunk. Nem volt könnyű feldolgozni a kiesést, hiszen NB III-as csapattól kaptunk ki, mégsem tudok haragudni játékosaimra.

A DEAC-ot rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok alkotják, akik igazi célfutballt bemutatva, a jól megszervezett védekezésből indulva kontráztak. Mi próbáltunk végig kezdeményezni, támadni, uraltuk a játékot, de nem tudtunk gólt szerezni, sérüléssel bajlódó játékosaink szerepeltetését pedig nem kockáztattuk meg" - nyilatkozta a csákvári edző. 

Legfrissebb híreink