Horváthnak a szíve szakadt meg, Vignjevics vicces gólról beszélt - edzői reakciók

Herczeg és a tompaság, Rebrov és a taktikázás.

Forrás: haladas.hu

 

A 31. fordulót rendezték az NB I-ben szombaton. A találkozók mind a harmadik helyért folyó, mind pedig a kiesés elkerüléséért zajló harcban fordulatokat hoztak. Nézzük, hogyan értékelték az edzők a történteket!

 

Ferencváros-Újpest 2-1

 

Szerhij Rebrov (Ferencváros): “Szeretnék gratulálni a játékosoknak és a szurkolóknak is, egy remek derbit láthattunk. Mindenki szereti, mikor ilyen hangulatban zajlik egy mérkőzés. A három pont most már nem is számított, hanem inkább az, hogy a játékosok küzdöttek, és megértették, mit jelent a szurkolóknak egy ilyen találkozó. A derbiknek különleges atmoszférája van, a játékosok a maximumot adják, mert ezt várják el tőlük. Rengeteg lehetőséget alakítottunk ki. Nem kellett motiválni a játékosokat, örülök, hogy a részese lehettem egy ilyen küzdelemnek. Nagy lehetőségeink voltak a további gólok szerzésére, nem voltam ideges a kimaradt helyzetek miatt, és Lanzafame megszerezte a győztes találatot. Sok sérültünk van, nem tudom még, mit hoz az utolsó két mérkőzés. A játékosok most kapnak egy pihenőnapot. Az a célom, hogy új szisztémában játsszunk, hogy azok is pályára léphessenek, akik eddig kevesebbet szerepeltek."

Nebojsa Vignjevics (Újpest): “Nagyon vicces gól volt a második, ami megváltoztatta az összecsapás képét. Utána több területe lett a Fradinak, amelyet igyekezett kihasználni, mellette mi is alakítottunk ki lehetőségeket. Gratulálok a fiúknak a mai játékért, az erőfeszítésért, jók voltunk a második találatig. Sajnálom, hogy az utóbbi mérkőzéseken sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem tudtuk őket eredményesen kihasználni, ezen változtatnunk kell."

 

Haladás-Paks 1-1

 

Horváth Ferenc (Haladás): “Az első félidőben jól játszottunk, a kezünkben tartottuk a meccset. A második játékrészben kiegyenlítődött a játék, a rúgott gólunk után sok szabadrúgást ítéltek ellenünk a tizenhatosunk környékéről, ami megnehezítette a dolgunkat. Csalódtam a futballban, azt hittem, hogy van romantikája is, de kiderült, hogy a futballnak csak drámája van. Nem kívánom egyetlen edzőkollégámnak sem, amit egy ilyen kapott gól után érez az ember, olyan, mintha elevenen tépnék ki a szívedet.”

Csertői Aurél (Paks): “Mindkét csapat az életéért játszott, kiesési rangadót vívtunk. A Haladásnak talán ez a meccs volt az utolsó szalmaszál, így gondoltuk, hogy birtokolni fogják a labdát. Az első félidőben pontatlanul játszottuk le a kontrákat, és sajnos csak a bekapott gól ébresztett fel minket. A hazaiak találata után egy egészen más arcunkat mutattuk. Nyomás alatt tartottuk vendéglátónk, és, ha az egész második játékrészt nézzük, megérdemelten egyenlítettünk. Előre tekintve egyszerű a matematika, ha egy hét múlva, hazai pályán megverjük a Kisvárdát, nem tudunk kiesni."

 

DVTK-MOL Vidi 2-1

 

Fernando (DVTK): ”Fantasztikus győzelmet arattunk egy kiváló játékosokból álló, csodálatos csapat ellen. Büszke vagyok a játékosaimra, óriási karaktert mutattak ebben a nehéz helyzetben, fel tudtuk venni a Vidivel a versenyt. Köszönöm a játékosoknak ezt a győzelmet, megérdemelték a sikert! Tetszett a szervezettség, a játékosok tudták a feladatukat, és meg is valósították azt. Sokat segített, hogy mi lőttük az első gólt, és ugyan egy szöglet után egyenlített az ellenfelünk (a pontrúgásoknál később is gondban voltunk, főleg a hosszúra érkező labdáknál), de sikerült a nehéz helyzetből felállni, és újabb gólt lőve megszerezni a három pontot. Természetesen szükségünk volt a szerencsére is, mert ma sokkal kevesebb alkalommal lőttünk kapura, mint a Paks ellen, mégis két gólt szereztünk. Ahogy az év elejétől azt mondom, egy nagyon hosszú idény vár ránk, ahol a bennmaradás a célunk. Miénk a legolcsóbb keret, ha valaki úgy véli, az Európa Ligáért kellene harcolnunk, az rosszul gondolja. Azt kérem mindenkitől, a klubnál dolgozóktól, a szurkolóktól, hogy bízzon a csapatban, mert összefogva könnyebb kiharcolni a bennmaradást.”

Marko Nikolics (MOL Vidi): “Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Valahogy mindig úgy jönnek ki mostanában a DVTK elleni meccsek, hogy ellenfelünk mellé áll a szerencse, kicsit olyan érzésem volt, mint az idei, hazai Diósgyőr elleni bajnokin, ahol szintén nekünk volt több lehetőségünk, mégsem szereztünk pontot. Az első gólt ajándékba adtuk ellenfelünknek, utána kapufát is lőttünk, majd jöttek a helyzetek, de ezekből csak egyet használtunk ki, ellenfelünk pedig két távoli lövésből kétszer betalált. A hozzáállással nem volt probléma, főleg a második félidőben ment a csapat jó mentalitással. De végső soron, a labdarúgás egy egyszerű játék, ha a másik csapat kettőből kétszer betalál, mi pedig nem vagyunk elég hatékonyak, akkor nem tudsz meccset nyerni.”

 

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 2-2

Komjáti András (Puskás Akadémia): “A bekapott gólig jól teljesített a csapat, de a Honvéd első találata megzavart minket. A második félidőben más felfogásban kezdtünk, hagytuk ellenfelünket kibontakozni, nem vállaltuk fel a szükséges párharcokat. Ennek ellenére 2-2 után is megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk ezekből eredményesek lenni. Nem igazán vagyok boldog az egy ponttal, a mai eredményeket látva a végsőkig küzdeni kell az első osztályú tagság megtartásáért.”

Supka Attila (Budapest Honvéd): “Nem egy pontért jöttünk, hanem győzelemért, de ez az első félidőben nem látszott a csapaton. Ez a játékrész nagyon rosszul sikerült, sok hibával játszottunk, lassúak, nehézkesek voltunk. Sokat jelentett, hogy már a szünet előtt visszajöttünk a meccsbe, a félidőben rendeztük a sorokat, utána pedig agresszívabbak voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, és a gólunkon kívül még volt több olyan 100%-os helyzetünk, ahol ha jó döntéseket hozunk, és a csapat érdekeit szem előtt tartjuk, akkor még 0-2-ről is megnyerhettük volna a mérkőzést. A következő két meccsbe bele kell tennünk mindent, hogy a kitűzött célunkat elérjük.”

 

DVSC-Kisvárda 1-3 

Herczeg András (DVSC): “Nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Vezettünk ugyan, de a csapatnak meg kell tanulni kezelni azt, ha tizenegyest ítélnek ellene. Minden helyzetből vélt vagy valós sérelem után fel kell állni. A Kisvárdának gyorsak voltak a támadói, mi nem tudtunk sok helyzetet kialakítani. Nem játszottunk jól, tompák voltunk, a Kisvárda jól játszott, gratulálok az ellenfélnek.”

Dajka László (Kisvárda): “Nagyon akartuk a sikert, természetesen örülünk a győzelemnek. Szervezettek voltunk, tudtuk, hogy a Debrecen nagyon jó passzban van, és mindent elkövet azért, hogy pozícióban maradjon. Egyenrangú ellenfelek voltunk és egy jól eltalált lövéssel vezetést szerzett a Debrecen. Éreztük, hogy ezt a mérkőzést nem veszíthetjük el. Higgadtak voltunk a második félidőben, sikerült egyenlíteni, majd megfordítani a mérkőzést. Az egyenlítés után a Debrecen kinyílt, kockáztatott, innentől kezdve veszélyesek voltak a kontráink.” 

 

MTK Budapest-Mezőkövesd 0-1

 

Lucsánszky Tamás (MTK Budapest): “Nem kezdtünk rosszul, de nem volt kellő él a támadójátékunkban, az utolsó passzok nem sikerültek, lassan-körülményesen fociztunk. Mi kaptuk meg az első gólt, utána már görcsössé vált a játékunk, még annyira sem sikerült felpörögni, mint az első félidőben, érezhetően már a rutinos játékosok is görcsössé váltak. Több támadót is bevetettünk, több hadrendben is próbálkoztunk a meccs alatt, de nem sikerült betalálni. Ezzel együtt is pozitívan állok a folytatáshoz, bár elfogyott a pontelőnyünk. Gödörben vagyunk, de még mindig a saját kezünkben van a sorsunk. Mindent bele kell tenni az előttünk álló két meccsbe, és akkor ennek meg lesz az eredménye. Nagyon sokat dolgozunk a sikerért, a stáb és a játékosok is, ennek a munkának egyszerűen ki kell jönnie.” 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Ebben a szituációban, amiben ez a két csapat volt, nagy fegyverténynek tartom azt, hogy nyerni tudtunk az MTK otthonában. Szerettünk volna meglepni ellenfelünket, de az első öt percben kialakult lehetőségek kimaradtak. Utána viszont lélektani és taktikai fölénybe kerültünk, jöttek újabb helyzetek, amelyekből egyet értékesítve begyűjtöttük a három pontot.”

Legfrissebb híreink