Horváth Ferenc Szabics Imre munkáját elemezte, felcsúti kívánságok

Ünnepeltek a fehérváriak, Boris elmondta az MTK célját.

Forrás: honvedfc.hu

Vasárnap két mérkőzéssel zárul az NB I 29. fordulója. A játéknap a Puskás Akadémia-MTK mérkőzéssel kezdődik, majd 17.30-tól a Honvéd a MOL Fehérvár együttesével csap össze.

Puskás Akadémia-MTK 15.15

Az MTK-nak nem sikerült bejutnia a döntőbe a Magyar Kupában, mivel a MOL Fehérvár ellen 2-1-es vereséget szenvedett. Michael Boris együttese a Puskás Akadémia otthonában vigasztalódhat, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a felcsútiak az előző körben a listavezető Fraditól is pontot csentek. 

"Nehéz dolgunk lesz, hiszen a Puskás Akadémia a második helyen áll a bajnokságban. Az utolsó öt meccsre fókuszálunk a bajnokságban. Remélhetőleg tudunk annyi pontot szerezni, hogy negyedikek legyünk. Ha a Fehérvár megnyeri a kupát, és odaérünk a negyedik helyre, indulhatnánk az európai kupában. Ehhez meccseket kell nyerni, többek között a Puskás ellenit, ami nagyon nehéz lesz" - fogalmazott Boris.

Boris nem véletlenül mondta, hogy nehéz dolguk lesz a Pancho Arénában, hiszen Hornyák Zsolt legénysége az utóbbi öt fordulóban veretlen maradt, négy győzelem mellett egy döntetlen a mérlege.

"Nehéz mérkőzés vár ránk, de ha azt a játékot nyújtjuk, amit eddig, nyerhetünk. Legutóbb is sok helyzetet dolgoztunk ki az MTK ellen, és domináltunk, de csak a végén jött a gól, ám az a legfontosabb, hogy megjött. Reméljük, hogy most hamarabb el tudjuk dönteni a mérkőzést. Az egész csapat száz százalékon pörög, összeértünk, de nem szabad a fellegekben járni, hiszen magas lóról lehet nagyot esni" - nyilatkozta Kiss Tamás, akit a kívánsagait is megosztotta. - A legnagyobb kívánság az, hogy biztossá váljon a második helyünk. Emellett minél több góllal és gólpasszal akarom segíteni a csapatot a hátralévő mérkőzéseken" - zárta mondandóját Kiss, aki ebben a szezonban eddig két gólt szerzett az NB I-ben. 

Érdekesség, hogy Kiss az előző fordulóban 100. alkalommal lépett pályára a legmagasabb osztályban.

Budapest Honvéd-MOL Fehérvár 17.30

A Honvéd az előző fordulóban a ZTE elleni győzelemmel nagy lépést tett a bennmaradás felé. Ennek ellenére nem dőlhetnek hátra a kispestiek, és ezzel tisztában van Horváth Ferenc vezetőedző is.

"Nagyon fontos, hogy a Fehérvár ellen is ugyanazzal az akarattal, eltökéltséggel lépjünk pályára, mint azt tettük Zalaegerszegen, átérezve a találkozó fontosságát. A ZTE legyőzése után egy kicsit fellélegezhettünk, azonban egy pillanatra sem szabad hátradőlnünk. Még nem dőlt el a bennmaradás kérdése, ezt mutatja a DVTK budafoki győzelme is. Jó látni, hogy jelenleg hat pontra vagyunk már a 11. helytől, így egy kicsit nyugodtabban készülhetünk. Azt láttam a srácokon hétközben, hogy jót tett nekik a fontos siker, megmutattuk, hogy egy ilyen kiélezett szituációban is helyén van a szívünk és az eszünk. Erre lesz szükség a hátralevő öt fordulóban is" - mondta a kispestiek weboldalának Horváth.

Eltemetik a Honvéd edzőjét: levelet írt a gyászoló család - NB1.hu

 

Horváth Ferenc arra is kitért, hogy mennyire érződik a Vidin Szabics Imre munkája.

 

"Kifejezetten erős együttes a Fehérvár, amely Szabics Imre érkezésével új impulzusokat kapott és bár még az építkezés fázisában van, de már látszik az együttesen az új vezetőedző munkája. Bár ellenfelünk hétközben Magyar Kupa-meccset játszott, de mivel erős és bő a kerete, ez nem okozhat gondot nekik.

 

Még nem dőlt el a bennmaradás kérdése, szeretnénk a lehető legtöbb pontot szerezni a folytatásban is, teljesen mindegy, hogy élcsapattal, vagy közvetlen riválissal találkozunk. Ha jól tudom, a bajnoki döntő óta nem nyertünk itthon a Fehérvár ellen – épp itt lenne az ideje!" - adta ki az ukázt Horváth Ferenc.

Vidi: Szabics beledöngölte a földbe az egyik legnagyobb szakmai tabut - NB1.hu

 

A fehérváriak az MTK elleni sikerrel bejutottak a kupadöntőbe csütörtökön. Budu Zivzivadze nem titkolta, hogy azért ünnepésre is tudtak időt szakítani.

"Csütörtök este óriási küzdelemben sikerült kiharcolnunk a kupadöntőbe jutást, amit este meg is ünnepeltünk. Péntektől azonban már a Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk gőzerővel. Ellenfelünk a bennmaradásért, mi pedig az ezüstéremért küzdünk, úgyhogy biztos, hogy ismét nehéz meccs vár ránk. Sajnos ebben a szezonban eddig nem tudtuk legyőzni a Honvédot, vasárnap azonban a három pontért utazunk a fővárosba. Úgy érzem, az idő rövidsége ellenére is sikerült megfelelően regenerálódnunk a csütörtök esti kupameccs után, felkészülten várjuk a vasárnapi bajnokit" - mutatott rá a grúz légiós a molfehervarfc.hu-nak.  

A Fejér megyeiek eddig veretlenek Szabics Imre vezérletével (két meccsen négy pontot szereztek). Kérdés, hogy ez a sorozat a fővárosban is folytatódik-e.

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink