Horváth kőkeményen megmondta, Csizmadia hisz, Rebrov motivált

Pintér problémái, Nikolics gratulációja, Bognár és a helyezés kérdése.

Forrás: honvedfc.hu

Az NB I 31. fordulójában vasárnap három mérkőzést rendeznek. Az alsóházat tekintve a Budafok és a Honvéd szempontjából különösen nagy tétje van a játéknapnak, a budafokiak akár ki is eshetnek az élvonalból, míg a MOL Fehérvár a már bajnok Ferencváros ellen léphet közelebb a bajnoki ezüsthöz. A Paks a negyedik helyért küzd, mint ahogy a Mezőkövesdnek is van még lehetősége elérni ezt a pozíciót. Lássuk, mit nyilatkoztak előzetesen a főszereplők!

Üzenetet kaptak az Újpest-szurkolók, büszke DVTK, Waltner és a szív-lélek - edzői reakciók - NB1.hu

 

BUDAFOK-PAKS, 14.30

Csizmadia Csaba (a Budafok vezetőedzője): "Az elmúlt napokban arra törekedtünk, hogy a lelkileg is megterhelő keddi vereség után tudatosítsuk magunkban: sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit a legutóbbi eredmények mutatnak. Ezt szeretnénk bebizonyítani vasárnap. Tény, a sorsunk már nincs a saját kezünkben, de talán éppen emiatt most kisebb teher nehezedik ránk. A paksiak legyőzésével megőrízhetjük az esélyt arra, hogy a legvégéig versenyben legyünk a bennmaradásért. Mindannyian hiszünk abban, hogy sikerülni fog. Az előző két fordulóban elszenvedett vereségekben nagy szerepe volt annak, hogy mi kerültünk hátrányba és futnunk kellett az eredmény után. Ebben a kiélezett helyzetben ezt lélektanilag nehéz volt kezelnünk. Ami a Paksot illeti, nem hiszem, hogy játékban alkalmazkodna hozzánk, hiszen Bognár György irányításával rendre letámad és labdaszerzésre törekszik már az ellenfél térfelén. Felkészültünk erre a stílusra és arra törekszünk, hogy a paksi kupamérkőzéshez hasonlóan ezúttal mi kerüljünk ki győztesen a párharcból."

Bognár György (a Paks vezetőedzője, még a Honvéd elleni győzelem után): "Megyünk tovább, a hátralévő három fordulóban is annyi meccset szeretnénk megnyerni, amennyit csak tudunk, és meglátjuk, mire lesz elég. Reális cél lehet akár a negyedik hely is, de egyelőre továbbra is meccsekben gondolkozunk, nem helyezésekben."


MOL FEHÉRVÁR-FERENCVÁROS, 17.00

Nikolics Nemanja (a MOL Fehérvár csapatkapitánya): "Először is gratulálunk a Ferencvárosnak, hiszen zsinórban harmadik alkalommal nyerték meg a bajnokságot. Sajnos a szezon első felében nagyon sok pontot elhullajtottunk, főleg hazai pályán, emiatt nem tudtunk versenyben lenni a bajnoki címért. Ugyanakkor nagyon motiváltan várjuk a vasárnapi meccset és szerintem a Ferencváros is nyerni akar ellenünk, hiszen ebben a szezonban - a Magyar Kupa-találkozónkat is beleszámítva - egyszer ők nyertek, egyszer mi, egyszer pedig döntetlen született, biztos, hogy nem örülnének annak, ha az egymás elleni mérleg nekünk kedvezne. Május 3-án kupadöntőt játszunk, az a célunk, hogy úgy lépjünk pályára, hogy addig az összes meccsünket megnyerjük, ez nagyon fontos lenne az önbizalmunk szempontjából. Úgy érzem, nagyon egységes csapattá alakultunk, hiszünk egymásban és a társakban, képesek leszünk a Ferencvárost és az MTK-t is legyőzni a kupadöntő előtt. Az, hogy szerzek-e újabb gólokat, nem annyira fontos, persze mindent megteszek azért, hogy eredményes legyek, de a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen."

Szerhij Rebrov (a Ferencváros vezetőedzője): "A kollégáimmal igyekszünk motiválni a fiúkat. Tisztában vagyunk vele, hogy a Fehérvár nagyon motivált lesz ellenünk vasárnap, ám nekünk is fontos lesz az a találkozó. Bár a bajnoki címet már bebiztosítottuk, nem szabad kieresztenünk, hátravan még három mérkőzés. A futball nemcsak a pontokról szól, hanem arról is, hogy hogyan tudsz még jobb lenni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok arra fognak törekedni, hogy a legjobbjukat nyújtsák a hátralévő meccseken, ezeket ugyanúgy szeretnénk megnyerni, mint a korábbiakat."
 

HONVÉD-MEZŐKÖVESD, 19.30

Horváth Ferenc (a Honvéd vezetőedzője): "Továbbra is a nyakunkon a kés, sőt a helyzet egyre csak nehezebb lesz, s bár fogynak a fordulók, egyelőre nem tisztul a kép, még mindig rengeteg variációt kell számba venni. Igaz, ahogy azt már többször is hangsúlyoztuk, rajtunk múlik a bennmardás, ez pedig még ebben a nehéz helyzetben is sokat számít. Nem véletlenül beszéltem korábban is oly sokat ennek a helyzetnek a lélektanáról, mert egyrészt kutya kötelességünk megmutatni, mire vagyunk képesek, a szurkolókért, klubért, magunkért, az önbecsülésünkért kiharcolni az első osztályú tagságot. Másrészt viszont ez egy piszok nehéz szituáció, amikor egy csapat, főleg egy, a kerete alapján többre hivatott csapat ilyen szezont fut. Hétről hétre kudarcok érik a társaságot, ilyenkor pedig könnyen előfordulhat, hogy a játékosok egyénenként és csapatként is elveszítik az önbizalmukat, és egy lefelé tartó, mély spirálba kerülnek, amelyből nagyon nehéz kimászni, az idő előrehaladtával pedig egyre csak nehezebb lesz. Kell egy lökés, egy siker, vagy inkább kettő, majd még egy, ami talán visszaadná az elveszett önbizalmat. Ettől függetlenül kötelességünk kimászni ebből a gödörből, meg kell mutatni, hogy van tartásunk és sportemberek vagyunk. A Budapest Honvéd nem eshet ki az első osztályból, és egyikünk se adhatja a nevét ahhoz, hogy kiesett a Honvéddal az NB I-ből. Nincs más választásunk, erőt kell gyűjtenünk, lelket verni egymásba, és bármilyen módon, de kiharcolni a bennmaradást!”

Pintér Attila (a Mezőkövesd vezetőedzője): "A MOL Fehérvár elleni mérkőzés után egy újabb nagyon nehéz találkozó vár ránk. A fővárosi együttes nagyon masszív, keretükben a rutinos játékosok mellett több tehetséges saját nevelésű labdarúgó is található, tisztában vagyunk azzal, hogy az akadémiájukon nagyszerű munkát végeznek. Mindkét csapatnak fontos lesz a vasárnapi összecsapás, éppen ezért kiélezett küzdelemre számítok. Sajnos vannak problémáink, elképzelhető, hogy sérülés miatt több játékos sem lesz bevethető, a pénteki és szombati edzés fog majd dönteni arról, hogy kikre számíthatunk. Természetesen a rendelkezésre álló kerettel igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni a mérkőzésen. Megpróbálunk jó teljesítménnyel pontot, vagy pontokat szerezni, ugyanis nagyon szeretnénk újra eredményesek lenni."

Legfrissebb híreink