Horváth kellemetlen tapasztalatai, a DVTK-ra veszélyes csapat vár

Waltnerék megismételnék, a paksiak kemény találkozóra készülnek.

Forrás: honvedfc.hu

A 28. fordulóból két mérkőzés maradt vasárnapra: a sereghajtó Diósgyőr a Paksot fogadja, míg a ZTE a Honvéddal vív "hatpontos" mérkőzést. 

DVTK-Paks 14.30

Az utolsó helyen álló Diósgyőr a legutóbbi négy bajnokiját rúgott gól nélkül zárta. Ezen a rossz sorozaton változtatniuk kellene Zoran Zekic tanítványainak, ha komolyan gondolják a bennmaradást. A Diósgyőr mestere elmondta a klub hivatalos weboldalának, hogy sokat beszélgetnek mostanság erről a szériáról. Zekic arra is rávilágított, hogy a Paks különösebb teher nélkül futballozhat.

"Ellenfelünk nyugodtan játszhat mert már most kijelenthető, hogy gyakorlatilag bennmaradtak, ugyanakkor a papírforma szerint sok esélyük a dobogóra, és ezzel együtt a nemzetközi kupaszereplésre sincs. Nincs rajtuk nyomás, ami megbéklyózza a lábukat, semmi akadálya annak, hogy türelmesen, tudásuk legjavát nyújtva játsszanak. Mindig az ilyen csapat a legveszélyesebb. A labdarúgás csapatjáték, ha a 11 játékos igazi csapatot alkot, akkor nem összeadódik, hanem meghatványozódik az erejük. Ez ránk is igaz, amikor csapatként játszott a DVTK, akkor szép győzelmeket arattunk az FTC és a Fehérvár vendégeként. Adott a recept, vasárnap délután csapatként kell küzdeni, támadásban és védekezésben is egymást segítve kell játszani, és akkor továbbra is életben tudjuk tartani reményeinket" - fogalmazott Zekic.

A paksi reményeket az is táplálhatja, hogy a legutóbbi három meccsüket behúzták a Diósgyőr ellen. A Tolna megyeiek gólvágója, Hahn János nem írja le a sereghajtó ellenfelet.

"Nehéz meccs lesz, mivel ellenfelünk már olyan helyzetben van, ahol minden meccs élet-halál harc. Gyakorlatilag lassan az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, éppen ezért egészen biztos, nem lesznek egyszerű „eset”. Játékoskeretük jóval jobb, mint a helyezésük azt mutatja, így újra egy kemény találkozót várok, viszont mindenképpen nyerni szeretnénk. Felfelé szándékozunk nézegetni, minél jobb helyen zárni a szezont, ehhez pedig három pontok kellenek. Ami a támadó harmadot illeti, minimum ugyanolyan élesnek kell lennünk, mint tettük azt legutóbb, az MTK ellen. Adódó helyzeteinkkel élni kell a sikerért" - hangsúlyozta Hahn, aki ebben az idényben már 16 gólt szerzett az NB I-ben.

ZTE-Honvéd 17.00

A 10. helyen álló a Zalaegerszeg a 9. pozícióban lévő Honvédot fogadja. A két csapat helyezését tekintve nyugodtan nevezhetjük nagyon fontosnak az összecsapást, hiszen a győztes fél (ha lesz ilyen) kicsit nyugodtabb helyzetből várhatja a folytatást. 

A ZTE az előző fordulóban a DVTK ellen már nagyon értékes három pontot gyűjtött, és újabb sikerben bízik Waltner Róbert vezetőedző.

"Várjuk a hétvégi mérkőzést, egy nagyon fontos találkozón vagyunk túl a DVTK ellen, ahol jó játékot nyújtottunk és bízom benne, hogy ezt a teljesítményt tovább tudjuk vinni a következő összecsapásra is. Amik voltak hibák, azokat kijavítjuk és remélem sikerrel vesszük a következő akadályt is" - idézi Waltnert a ZTE hivatalos weboldala.

Abban is biztosak lehetünk, hogy a kispestiek sem feltartott kézzel lépnek pályára. Ez jön le Horváth Ferenc nyilatkozatából is.

"Nem örömteli, de van már tapasztalatom a kiesés elleni küzdelemben. Az élet egy ideig adja és adja a lehetőségeket, de nem szabad a legvégére hagyni a döntést, mert ha nem élsz az esélyekkel, akkor egyszer azon veszed észre magad, hogy elfogytak ezek a lehetőségek. Nekünk pedig nem is lehet más a célunk, mint továbbra is a saját kezünkben tartani a sorsunkat, ennek szellemében, a helyzet súlyát átérezve kell futballoznunk Zalaegerszegen. Valóban nagy a tét, de nem szabad, hogy ez béklyót kössön a játékosok lábára. Nem véletlenül beszélgettünk a lehetőségről, ennek ösztönzőleg kell hatnia a csapatra, és azt láttam a srácokon, hogy tudják, mekkora a tét vasárnap és a szezon további öt bajnokiján. A hét elején megbeszéltük az Újpest elleni meccs tanulságait, utána pedig már arra fókuszáltunk, hogy Zalaegerszegen miként lehetünk eredményesek. Jól dolgoztak a játékosok az edzéseken, nagy elánnal végezték a különböző feladatokat, mi pedig bízunk bennük és hiszünk abban, hogy a bajnokikon ez a pályán is visszaköszön. Elsőként Zalaegerszegen. Élni akarunk a lehetőséggel!" - jelentette ki Horváth.

A ZTE otthonában eddig 39 alkalommal találkozott egymással a két csapat. A mérleg kiegyenlített, hiszen a kék-fehérek 16-szor, a fővárosiak pedig 15-ször diadalmaskodtak, 8 összecsapás pedig döntetlennel végződött.

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink