Horváth Ferenc: udvarolni kell!

Kiegyenlíti-e a futball a számlákat?

Forrás:

Újabb reményt szerzett a Haladás azzal, hogy legyőzte egyik riválisát, a Puskás Akadémiát. A kiesés ellen szinte esélytelenül küzdő gárdának viszont nem is akárhogyan sikerült nyernie, háromszor is betalált ellenfelének. Ezt követően Horváth Ferenc vezetőedző nem is lehetett volna elégedettebb, pláne az után, hogy a vezetőség is elismerte, likviditási gondokkal küzd a csapat, és késnek a játékosok fizetései.
 
Horváth Ferenc többször is hangsúlyozta, nagyon elégedett csapatával, kiemelve, hogy megérdemelten nyertek, és ezért mindent meg is tettek, valamint azt is hozzátette, hogy be akarták bizonyítani, soha nem adták fel, ez pedig sikerült is. Utalt a csapat egyéb problémáira is, ami miatt külön büszke, hogy egy olyan csapat ellen nyertek, mely valószínű soha nem találkozott ilyenekkel, de csapatkapitányuk és az ország egyik legjobb védőjének elvesztését is hangsúlyozta.
 
A vezetőedző azzal az újságírói felvetéssel is egyetértett, miszerint az este folyamán sok Haladás játékos múlta felül önmagát. Mint mondta 11 harcos volt a pályán, de a közönségnek is köszönetet mondott, akik végig buzdították a csapatot, és kiemelte, ha apró lépésekkel is, de haladnak afelé, amit ki se mernek mondani.
 
Az első gól kapcsán azt a kérdést is feltették a szakvezetőnek, hogy egyetért-e azzal, hogy néha a futball elvesz, máskor vissza ad, utalva ezzel a Fradi elleni mérkőzés első góljára, amikor Lovrencsics Gergő lövésénél Gorriarán lesen helyezkedve zavarhatta Királyt, ugyanis ennél a találatnál hasonló szituáció alakult ki. Mint mondta, egy éve még egyetértett volna, de ma már nem, nagyon sokat tesznek azért, hogy végre működjenek a dolgok. 
 
– Amit szoktam mondani, hogy Fortuna is egy asszony, neki is udvarolni kell, és ezt csak úgy lehet, ha mindig készen állunk, hogy valamit tegyünk az ő érdekében. Most készen álltunk, mert közel szereztünk a kapuhoz labdát, valószínű, hogy ezért is tudtunk eredményesek lenni, de majd a végén beszélünk majd erről, hogy a futball kiegyenlíti-e a számlákat – zárta szavait a tréner.  

Legfrissebb híreink