Horváth Ferenc nem jutott szóhoz, Szabics örült, Oenning és a misztikum - reakciók

Csertői bosszankodott, Márton erre számított.

Forrás: Réti Zsolt

Ma három meccset játszottak az NB I-ben, a Kisvárda 5-0-ra kiütötte az MTK-t, míg a MOL Fehérvár FC egy fordulatos meccsen győzte le 3-2-re a Gyirmótot. A nap zárómeccsére is maradtak izgalmak, egy őrületes meccsen nyert 2-1-re a Honvéd vendégeként az Újpest. Cikkünkben összegyűjtöttük a vezetőedzők meccs utáni nyilatkozatait.

Kisvárda-MTK 5-0

Erős Gábor (Kisvárda): „Nem mondanám, hogy az első pillanattól kezdve eldőlt a mérkőzés, de tény, hogy jól kezdtük. Az első gól után jött a kiállítás, utána a srácok már nagyon élvezték a játékot, gyönyörű gólokat lőttek, hatalmas gratuláció nekik. Még három mérkőzés van a megbízatásomból, csináljuk tovább a dolgunkat.”

Márton Gábor (MTK): ,,Gratulálok a Kisvárdának. A második félidő az értékelhetetlen volt, edzőmeccs jellege volt, főleg, hogy ott végig emberhátrányban voltunk - hogy hogyan és miért fogyatkoztunk tíz emberre, abba most nem akarok belemenni. Addig a jelenetig nagyjából meg volt az a játék, amit pár napos közös munka után remélhettem. A Kisvárda jobb csapat jelenleg, számítottunk rá, hogy a kezdetektől náluk lesz többet a labda, de sok helyzetük nekik sem volt az első félidőben, ami volt, azt értékesítették, ellentétben velünk. Előzetesen az előrejátékban már többet szerettem volna látni a játékosoktól, azt kértem, jobban induljunk meg területekbe, legyünk bátrabbak, ez "úgy-ahogy" sikerült csak. Dolgoznunk kell tovább, mert hiszem azt, hogy ennél képesek vagyunk eredményesebben szerepelni."

MOL Fehérvár FC-Gyirmót 3-2

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): ,,Nagyon örülünk a győzelemnek, mert egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a játékosok emberfelettit teljesítettek. Köszönöm az ő munkájukat, és természetesen a stábét is. Nagy fegyvertény, hogy emberhátrányban is ilyen minőségi helyzeteket tudtunk kialakítani. Jó volt a labdabirtoklásunk is, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel. Rendben volt a pozíciós játékunk is, a játékosok jól találták meg azokat a helyeket, ahol fel tudják venni a labdát és emellett nagyon éretten is futballoztak.”

Csertői Aurél (Gyirmót): ,,Látszott ma a tudáskülönbség a két csapat között, de így is volt lehetőségünk nyerni, főleg miután kiállítottak egy hazai játékost. De nem lehet úgy kezdeni egy második félidőt, hogy csinálunk rögtön még egy tizenegyest… Ezzel mentálisan felhoztuk az ellenfelet. Jól védekezett kilenc emberrel is a Vidi, és életveszélyes kontrákat is vezettek, mi pedig óriási hibákat követtünk el a védekezésben. Volt ugyan szemernyi esélyünk, de nem tudtunk ezzel élni, mert rossz döntéseket hoztunk.”

Honvéd-Újpest 1-2

Horváth Ferenc (Honvéd): ,,Miről beszéljek? Taktikáról vagy miről? Erőnlétről? A 90. percben tíz emberrel kétszer vittük a kapusra a labdát és nem tudtuk berúgni a labdát. Az Újpestnek egy helyzete volt, azt berúgta. Miről lehet beszélni? Semmiről. Hülyeségeket csinálunk. Háromszor szólt a játékvezető, hogy ne csináljunk ilyen szabálytalanságot. Ez óriási fegyelmezetlenség volt. Ezzel nem tudok mit kezdeni, majd meg lesz büntetve a játékos. Hiába büntetem meg, ha elment a három pont emiatt a marhaság miatt. Nem láttam a pirosat, viszont azt láttam, hogy az Újpestnek szinte nem volt helyzete, amíg tizenegy emberrel voltunk a pályán. Egy kapufájuk volt a szabadrúgásból, a kapunk közelébe nem tudtak azon kívül jönni. Megint egy megnyert meccset veszítettünk el. Ez egy óriási pechszéria, nem tudok mit mondani." (M4 Sport)

Michael Oenning (Újpest): ,,Az utolsó öt perc hihetetlen volt. A kés élén táncolt az egész találkozó, mindkét csapat megnyerhette volna a meccset. A 40. percig teljesen jól teljesített a csapat, majd kaptunk egy gólt és attól egy kicsit szétestünk. Hiába gyakoroltuk ezt korábban az edzéseken. A csapatnak nagyon jó volt a mentalitása, és a második félidőben helyreállítottuk a lelki békét." (M4 Sport)

Legfrissebb híreink