Horváth célja egyértelmű, Pintért dicsérte az MTK trénere - nyilatkozatok

Az időjárásról beszélt a Puskás játékosa, Csertői és a motiváció.

Forrás: honvedfc.hu

Szombaton három meccset rendeznek az NB I-ben, Pintér Attiláék az MTK vendégei lesznek, a Gyirmót a Honvédot fogadja, míg a napot a Fejér megyei rangadó, a MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia összecsapása zárja. Cikkünkben összegyűjtöttük a főszereplők meccs előtti nyilatkozatait:

14.45, MTK-Mezőkövesd

Giovanni Costantino (MTK): ,,Örülök, hogy végre itthon léphetünk pályára, hiszen zsinórban négy mérkőzést idegenben játszottunk le. A Mezőkövesdnek remek edzője van Pintér Attila személyében, ráadásul rendkívül jó csapatot alkotnak tele tapasztalt játékosokkal. Múlt évben az utolsó mérkőzés nem sikerült jól a Mezőkövesd ellen, tehát tudjuk, nehéz összecsapás vár ránk. Az utóbbi pár találkozón sikerült újítanunk, jó úton haladunk, és bízom benne, hogy a hétvégén is jó eredményt tudunk elérni."

17.00, Gyirmót-Honvéd

Csertői Aurél (Gyirmót): ,,Tudjuk, hogy a Honvéd nagyon erős kerettel rendelkezik. Legutóbb idegenben nem játszottunk olyan eredményesen, sokkal egységesebben kell focizni, kevesebb hibával, ha pontokat szeretnénk szerezni. A motivációval eddig sem volt baj, inkább a mutatott játékban kell lépnünk előre. A lelkesedéssel lehet 20%-ot hozzátenni, de azért kell a tudás is."

Horváth Ferenc (Honvéd): ,,Nem számít, hogy a Gyirmót milyen eredményeket produkált eddig, sokkal inkább az, hogy a mérkőzéseik többségén masszív, stabil csapat benyomását keltették, ennek megfelelően kell készülnünk a szombati bajnokira. Ettől függetlenül persze nem is kérdés, hogy mi a célunk, három ponttal akarunk hazatérni Gyirmótról. Nemcsak a továbbjutás miatt, lélektanilag is fontos volt a Balmazújvárosban aratott győzelmünk, hiszen pontosan úgy teljesítettünk és olyan hozzáállással futballoztunk a Nyíregyháza ellen, ahogyan az egy komoly célokkal bíró első osztályú csapattól elvárható.“

19.30, MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia

Stopira (MOL Fehérvár FC): ,,Nehéz időszak van mögöttem, hiszen amikor otthon voltam a válogatottal, sajnos megfertőződtem a koronavírussal és tíz napra karanténba kerültem. Az első két nap nem igazán éreztem jól magam, utána már nem voltak panaszaim, de rendkívül nehezen viseltem a bezártságot és azt, hogy sem a válogatottnak, sem pedig a Vidinek nem tudtam segíteni. Tegnap viszont már ismét pályára léphettem, sajnos egy balszerencsés találkozón vereséget szenvedtünk, pedig teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. Nincs azonban időnk búslakodni, hiszen szombaton már újra mérkőzés vár ránk, a jó erőkből álló Puskás Akadémiát fogadjuk. Nem számítok könnyű találkozóra, azonban mindenképp nyernünk kell annak érdekében, hogy az élmezőnyben tudjunk maradni."

Joao Nunes (Puskás Akadémia): ,,Hozzá kell szoknunk az időjáráshoz, mert most már gyakrabban fog esni. Teljesen normális dolog és olykor még élvezetesebb is, többször lehet becsúszni és a labda is gyorsabb. Rendkívül boldog voltam, hogy a kupameccsen újra játszhattam, nagyon labdaéhes volt már. Nagyszerű érzés volt ismét élesben futballozni a társakkal. Nagyon hiányzott a játék, mert az edzéssel nem vagy hasznára a csapatnak. A Vidi nehéz ellenfél, az előző szezonban az utolsó pillanatig harcoltunk velük a második helyért. Mindig keményen meg kell küzdenünk velük, általában szoros meccseket játszunk egymással, nagy elánnal dolgozunk azon, hogy felkészüljünk a mérkőzésre és nagyon tiszteljük a riválist. Minden meccsen elszántnak kell lennünk, nem csak a Vidi vagy a Fradi ellen. Az eredmények nem mindig jönnek, de a motivációnak minden meccsen jelen kell lennie."

Legfrissebb híreink