Hornyák ezt várta el, Zekics sajnálja, Supka szerint megérdemelték - reakciók

Szabics örül, Bognár megérezte.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Véget ért az NB I, rádadásul az utolsó három meccsen hatalmas kiütések voltak. Cikkünkben összegyűjtöttük a vezetőedzők mérkőzés utáni nyilatkozatait.

DVTK-MOL Fehérvár FC 0-4

Zoran Zekics (DVTK): ,,Nehéz teljesítménynek nevezni, amit ma láttunk, nem találok szavakat, amivel leírhatnám, milyen produkciót nyújtottunk. Kialakítottunk néhány helyzetet, ám igazából nem csapatként játszottunk, hanem mintha az utcáról szedtünk volna össze néhány embert. Ezért elnézést kérek mindenkitől. Nehéz volt a heti felkészülés, éreztem, hogy néhány játékos nem volt itt fejben az edzéseken, pedig azt kértem tőlük, mutassanak tiszteletet saját maguk, a klub és a szurkolók felé. Hosszú hónapokat vártunk arra, hogy a szurkolók visszatérhessenek a stadionba, ami sokáig lehetetlen volt. Mára pedig a meccs előtt eldőltek a lényegi kérdések, ami miatt érthető, hogy szomorúak, mi is azok vagyunk. Tisztában voltam vele, hogy nagyon rossz helyzetben veszem át a csapatot, és szinte felkészülés nélkül vágtunk neki a bajnokságnak. A tavaszi tabellán jól állunk, azonban olyan ütemben kellett volna pontot gyűjteni, ahogy az FTC és a PAFC tette. Nem sikerült elég pontot szerezni, és sajnos ez a lényeg. Furcsa időszakot tudhatok a hátam mögött, a munkám elvitte az időm nagy részét, és a pandémia miatt csak akkor láttam valamit a városból, amikor néha sétálni indultam. De azt az itt töltött fél év alatt is leszűrtem, hogy a DVTK nagy klub, megérdemli, hogy az élvonalban szerepeljen, és ott is a nemzetközi kupaszereplésért küzdjön, ne a kiesés ellen. Nagy fába vágtam a fejszém télen, nagy kockázatot vállaltam a saját karrierem szempontjából is. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült elérni a kitűzött célt!"

Szabics Imre (Fehérvár): ,,Elvégeztük a házi feladatunkat, megnyertük a mérkőzést, ugyanakkor a PAFC nem hibázott ma, de örülünk a 3. helynek. Hasznos tapasztalatokat szereztünk április 1. óta, erre építkezve tudjuk, hogyan lehet elérni azt, hogy a következő bajnokságban ne legyen ekkora különbség az FTC és közöttünk."

 

Hatalmas kiütésekkel búcsúzott az NB I - NB1.hu

 

 

Kisvárda-Paks 5-1

Supka Attila (Kisvárda): ,,Ez a mai mérkőzés nagyon fontos volt, mert egész évben jó munkát végeztünk. Nem voltak kiesési gondjai a csapatnak egész évben és a mai meccsel ezt megkoronáztuk. Egy olyan csapatot tudtunk megverni, amelyik az utóbbi időszakban rengeteg gólt rúgott. A csapat megérdemli ezt a helyezést, mert sokat dolgozott, az edzői stáb és a kiszolgáló személyzet is megérdemli a gratulációt."

Bognár György (Paks): ,,Sajnos már a bemelegítésnél éreztük, hogy ebből úgymond edzőmeccs jelleg lehet. A Kisvárda sokkal motiváltabban állt a mérkőzéshez, igazi presztízst csinált a találkozóból, így még ilyen arányban is abszolút megérdemelten arattak győzelmet ellenünk. Ma több olyan játékosunknak adtam szerepet, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak az utóbbi időben, ugyanakkor a hozzáállásukkal kivívták az esélyt. A teljesítményünk ma nem sikerült a legjobban, úgy gondolom, én is benne vagyok ebben a vereségben, én is idő előtt engedtem el ezt a találkozót. Elemi hibákat vétettünk, szerintem az ötből háromszor vagy négyszer is mi indítottuk a hazaiakat. Dekoncentráltak voltunk, melynek voltak előjelei, mégpedig, hogy már az előző fordulóban eldőlt a végleges helyezésünk. Végül, lehet előre tervezni, a következő szezonon gondolkozni, hiszen nem a mai volt a valós teljesítményünk. Értékes játékosaink vannak, akik nem véletlen lettek negyedikek és lőttek hetvenhat gólt a szezonban.”

Puskás Akadémia-Budafok 5-0

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): ,,Könnyűvé tettük, nem hagytunk kérdőjelet. Az első 20 percben nagyon határozottan játszottunk és szép gólokat szereztünk. A fiúk éreztek, hogy most már muszáj, nincs több lehetőség a javításra. Lehetett érezni az idősebb játékosok fontosságát a meccsen, ezt várta el. Nagyon örülök, hogy ezt a nagyon nehéz utolsó lépést sikerült megtennünk."

Pacsi Bálint (Budafok): ,,Gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez és a megszerzett bajnoki ezüstéremhez. A felcsútiak történelmi sikerének értékét növeli, hogy hozzánk hasonlóan sok fiatalnak adtak lehetőséget a szezon során. Ami a mérkőzést illeti, az első félidőben néhány játékosunk már ,,nyaralt”. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, hármat cseréltünk és a második játékrészben elfogadhatóbb teljesítményt nyújtottunk. Összességében azonban sokkal jobb volt az ellenfél."

Legfrissebb híreink