Honvéd-ZTE: ugyanúgy, mint a Fradi ellen - ELŐZETES

Az idei első sikerére hajt mind a két csapat.

Forrás: Honvéd

A kieső helyen álló Zalaegerszeg a fővárosba látogat, a Budapest Honvéd látja vendégül a zalaiakat.

A budapesti csapat még nem nyert az idén, az előző fordulóban azonban a Ferencváros otthonából hoztak el egy pontot. Felemás szezont futnak eddig, a gyenge kezdés egy nagy fellángolás követte, ám most megint lassulni látszanak. Az egyik kiesőjelölt ellen visszatalálhatnak a helyes útra és újra elkezdhetnek kapaszkodni az élmezőnyre.

Csak a lelátóra ne - interjú a Honvéd vezetőedzőjével - NB1.hu

A Ferencváros elleni 0-0 alkalmával ülhetett le eltiltása lejárta után először 2020-ban a kispadra Giuseppe Sannino, a Honvéd mestere, aki igyekezett taktikailag meglepni Szerhij Rebrovot, az FTC mesterét. Az eddig megszokott 5-3-2-es alapfelállás helyett, ami támadásban 3-5-2-t jelentett, inkább a 4-3-3-at kérte a játékosaitól a támadásokban, védekezésben ez azonnal átalakult 4-5-1-re.

Sannino mester ezt mondta el a mérkőzés előtt:

„A labdarúgásban nincsenek könnyebb, vagy éppen nehezebb mérkőzések, legalábbis semmiképpen sem szabad így hozzáállni a meccsekhez. Nem számít, hogy mi történt korábban, így a zalaegerszegi sikerünk sem jelent most semmit. Azt szeretném, ha a játékosaim minden egyes mérkőzésen ugyanazzal az odaadással és mentalitással lépnének pályára, mint amikor a Fradi, vagy a Fehérvár az ellenfél.”

A ZTE sem tudott még az idén diadalmaskodni, azonban ami ennél is nagyobb baj, távolinak tűnik a bennmaradás érő tizedik hely. Ugyan csak 3 ponttal van előttük a Kisvárda, viszont nem lesz könnyű dolguk most hétvégén sem. Viszont még semmi sincs veszve, tart még a szezon és minden lehetőségük megvan a zalaiaknak, hogy jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhessenek.

Dobos Barna így nyilatkozott a találkozót megelőzően:

„A a Honvéd és mi is az idei első bajnoki sikert hajszoljuk, ráadásul nyolc nap alatt ez már a harmadik mérkőzés lesz, így a fizikai állapot is kulcsszerepet játszhat. Igyekeztünk jól frissíteni és regenerálódni, hogy megfelelő állapotban legyünk a szombati bajnokira.”

20. FORDULÓ
17.00: Diósgyőri VTK–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)
17.00: Honvéd FC–Zalaegerszeg
17.00: Kisvárda–Kaposvár
17.00: Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd
17.00: Paks–Puskás Akadémia
Újpest–Ferencvárosi TC  – ELHALASZTVA

Legfrissebb híreink