Honvéd-ZTE: őrült meccsen tért vissza Waltner Róbert

Mi lesz Horváth Ferenccel?

Forrás: MTI

Honvéd-ZTE 2-2 (2-0)

Érdekes az edzősors. Ha jó szériában van egy csapat, akkor a közvélemény és a drukkerek hősként ünneplik a trénert, ám egy gyengébb széria után már a leváltásáról pletykálnak.

Horváth Ferenc is érezheti a szakma kettősségét, hiszen a Paks elleni meccs előtt sokan már elkönyvelték, hogy távoznia kell a Honvédtól. A vezetőség mégsem köszönte meg Horváth munkáját, ami nem volt rossz döntés, ugyanis a fővárosiak 3-2-re nyertek a Paks otthonában. A kispestiek ma a ZTE-t látták vendégül, ahogy korábban már jeleztük Michael Boris is feltűnt a Bozsik Arénában. Érdekesség, hogy Borist például a Nemzeti Sport is összeboronálta a fővárosiakkal:

Az egerszegiek kispadjára visszatért Waltner Róbert, akinek a koronavírus miatt kellett kihagynia pár meccset. Waltner egy őrült meccsen irányíthatta a csapatát újra. Az első félidőben a Honvéd kétgólos fórra tett szert, de a 41. percben Szappanos néhány másodperc alatt kétszer is bravúrt mutatott be, vagyis a vendégek sem jártak távol a gólszerzéstől. 

A szünetben kettős cserével próbálta felrázni a csapatát Waltner: Tajti és Meschack kapott bizonyítási lehetőséget. A második játékrészben eltüntette a hátrányát az egerszegi együttes. Előbb Koszta Márk köszönt be. Ő egykoron szerepelt a kispestieknél, így nem okozott meglepetést azzal, hogy nem ünnepelt látványosan. A második ZTE-találat pedig Lesjak nevéhez fűződik. Vele ezen a héten hosszabbítottak az egerszegiek. Nem csak a találata miatt mondhatjuk, hogy jó döntést hoztak a ZTE elöljárói.

A ZTE immáron négy meccs óta veretlen az NB I-ben, míg a Honvéd az előző két meccsén négy ponttal gazdagodott. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A HANGULAT

Ugyan ment a két tábor között az üzengetés, ettől függetlenül az első perctől az utolsóig remek hangulat uralkodott a Bozsik Stadionban. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: NENAD LUKICS

A Honvéd játékosa a meccs legszebb gólját szerezte. Érződik, hogy duzzad az önbizalomtól, hiszen közel 25 méterről is a lövést választotta.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

5. perc: Elveszítette a labdát Halilovic, Nono passzolt Lukicshoz, aki 23 méterről bal lábbal tekert az egerszegi kapu jobb alsó sarkába. 1-0!

45. perc: Zsótér duplázta meg a hazaiak fórját. Nagy Dominik passzolt Zsótérhoz, aki éles szögből, kb. 8 méterről lőtt a jobb alsóba. 2-0!

63. perc: Koszta tolta meg a labdát Baráth mellett, majd 14 méterről ballal a bal alsóba lőtte a labdát. 2-1!

73. perc: Egy balról érkező beadás után Lesjak kapásból lőtt öt méterre a kispesti kapu bal oldalába. Lesjak kísérlete a kapufáról pattant be. 2-2!

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-ZTE FC 2-2 (2-0)
Bozsik Aréna, 2082 néző, v.:
Erdős
gólszerzők: Lukic (5.), Zsótér (45.), illetve Koszta (64.), Lesjak (73.)
sárga lap: Zsótér (76.), Lovric (79.), illetve Halilovic (39.), Kálnoki Kis (70.), Bedi (87.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Lovric, Klemenz, Baráth, Tamás K. - Hidi, Nagy G. (Banó-Szabó, 81.), Zsótér (Májer, 86.) - Nagy D. (Balogh N., 69.), Lukic, Nono
ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi - Sankovic, Halilovic (Tajti, a szünetben) - Skribek (Ubochioma, a szünetben), Spoljaric (Gergényi, 71.), Koszta - Zimonyi (Németh D., 81.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Honvéd a következő fordulóban a Fradi otthonában fog vendégeskedni, míg a ZTE az Újpestet látja vendégül. 

Tabella a linkre kattintva érhető el.

FRISSÍTÉS:

22.23:

Legfrissebb híreink