Honvéd: visszavonul a középpályás

Nem szakad el a futballtól a 28 éves játékos.

Forrás:

Pölöskei Zsolt fájdalmas döntést hozott meg: a Honvéd játékosa befejezi a pályafutását. A 28 éves futballista nem szakad el a futballtól, hiszen az M4 Sporton láthatjuk majd szakértőként, emellett szeretne edzőként vagy vezetőként is tevékenykedni.
 
Pölöskei döntésében fontos szerepet játszott, hogy különböző egészségügyi problémák nehezítették az életét már 17 esztendős kora óta. Mielőtt kimondta a végső szót, sokat gondolkodott a döntésen, amit nehezen hozott meg. Hozzátette, akadtak érdeklődői, de már nem akarta folytatni a karrierjét.
 
Pölöskei arról is beszélt, hogy a sérülések miatt nem tudta igazán megmutatni, hogy mire is lehetett volna képes.  
 

null

null

"A futball mellett szólt, hogy még mindig imádok futballozni. Sokat számít a közösség, ráadásul a Honvédnál rendkívül jó társaság jött össze, ami közel is állt hozzám. Az MTK-ban nevelkedtem, és hasonló volt a közeg, igaz, ott még a feltörekvő fiatal voltam, itt pedig a tapasztaltabb játékosok közé tartoztam, de élveztem a fiatalokkal való közös munkát. Nehéz kikerülni ebből a közösségből. Hatéves korom óta hozzászoktam a mindennapi munkához, gyakorlatilag ugyanúgy telnek a hétköznapok, a hétvégék. Huszonkét éve működik egy felépített rendszer, nehéz döntés ebből kilépni. Ami a futball ellen szólt, azok a sérülések. Az elmúlt években a legtöbb meccsemen fájdalomcsillapítóval kellett játszanom, előfordult, hogy edzésre is be kellett vennem, mert különben nem tudtam volna úgy teljesíteni, hogy kivívjam a helyem a csapatban. Ha megnézzük az elmúlt pár évet, a statisztikákat, akkor látható, hogy felépítettem magamat, egészséges voltam, játszottam kezdőként, majd megsérültem, kikerültem a csapatból, és kezdődött az egész elölről. És ha emiatt újra meg újra be kell verekedni magam a csapatba, az fárasztó és egy idő után nem is lehet már csinálni. Egyeztettem orvosokkal, s a legtöbb, sőt igazából mindegyik azt javasolta, gondoljam át, mennyire fontos ez nekem, és elképzelhető, hogy a magánéletemben is lesznek problémáim – sőt, már vannak is –, ami azért 28 évesen nem természetes. Ilyenkor pedig mérlegel az ember, noha mivel korán megsérültem, tudtam, hogy nem 36 évesen hagyom majd abba. Liverpoolban összesen három évet hagytam ki a sérülések miatt, aztán az MTK-ban felépítettem magam, bekerültem a válogatottba is, aztán megint jöttek a nehézségek. Az elmúlt időszakban már jöttek az izomsérülések, ami egyértelműen abból fakadt, hogy nem egyformán terheltem a két lábam, korábban viszont soha nem volt izomsérülésem" - fogalmazott Pölöskei a kispestiek weboldalának
 

Legfrissebb híreink